Teknoloji

Yeni Kimlik Kartlarının Dağıtılacağı Tarih Belli Oldu!

Başbakan yardımcısı olan Lütfi Elvan, üretilen yeni kimlik kartlarının ilk olarak Kırıkkale’de 14 Mart tarihinden itibaren dağıtacaklarını bildirdi.

Artık üretilmiş olan yeni kimlik kartlarına kavuşmamıza 1 aydan daha kısa bir süre kaldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü‘nün yürütmüş olduğu çalışma çerçevesine yapılmış olan tüm hazırlıkları tamamlanmış olan çipli kimlik kartları, ilk olarak Kırıkkale’de 14 Mart’ta dağıtılacak.

Pilot bölge olarak seçilmiş olan Kırıkkale’nin ardından yeni kimlik kartlarının bütün illerde yaygınlaştırılması, ortalama 3 yıl sonra da bütün vatandaşlara dağıtılması hedeflenmektedir.
Çipli kimlik kartlarının basımında, banknot basımında kullanışmış olan teknikler kullanıldı. Görsel olarak ise Osmanlı motifleri, Selçuklu çizgileri ve cumhuriyet’in modern çizgilerinden faydanılarak motifler oluşturuldu.

Güvenlik önlemi üst düzeyde olacak

Dünyadaki benzerlerine göre yerli bir mühendislik ve üretim katma değerleri yüksek olan kimlik kartları, görsel, elektronik ve kimyasal birçok güvenlik unsuru bünyesinde barındırmakta. TÜBİTAK tarafından geliştirilmiş olan şifre mekanizmasıyla korunmakta olan kimlik kartları, kötü niyetlerin ellerine geçmiş olsa dahi içerisindeki bilgilere ulaşılması tam anlamıyla imkansız olacak.

Kimlik kartları nasıl alınır ?

Kimlik kartlarını almak için ilçe nüfus müdürlüklerine şahsi olarak başvuru yapmanız gerekmektedir. Sağlık sorunlardan dolayı veya benzeri sebeplerden dolayı içle nüfus müdürlüklerine gidemeyen kişiler için başvurularının kabul edilmesi için gerekli teknik detaylar hazırlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir