Genel

Şu pH dengeside ne olaki, galiba beslenmeyle alakalı bir terim?

Kendiniz için iyi beslenin

Vücudunuzu bazlaştırarak her öğünü bağışıklılık, sağlık ve enerji kuvvetlendirici hale getirin.

Hayat tamamen dengeden ibarettir. Peki ya sizin pH dengenizden ne haber? İdeal sağlık için vücut asidine göz kulak olmanız çok önemlidir. Vücutta gereğinden fazla asit olması ister sindirim sisteminden, ister bağışıklık sisteminden iterseniz bünyemizin en iyi şekilde çalışmadığını gösterir.

Çevre kirliliğinden bazı yiyeceklere kadar birçok şey vücudumuzdaki asidi arttırabilir ama iyi haber şu ki bazlaştırılmış yiyeceklerle kendimize ince ayar yapabiliriz.

Günümüzde sayısız araştırma, daha iyi bir sindirim ve besin emilimi sağladığı, bilişsel işlevi ve fiziksel performansı artırdığı için alkali diyetini vücut için genellikle en uygun beslenme düzeni olarak gösteriyor.

Gelişmiş bağışıklık kendimize fiziksel olarak meydan okuduğumuzda her zaman faydalıdır. Ayrıca fast food yemektense taze yiyecekler içerdiği için alkalin beslenmek bağışıklık sindiriminin üzerindeki baskıyı azaltır.

Bugün kitle tarımcılığın bir sonucu olarak vücudumuzu çok fazla,’ aşırı asitten oluşan’ olarak adlandırdığımız sindirimi zor malzemelerle dolduruyoruz. Vücudumuz en iyi şekilde, kan pH’ımız 7,35 olduğunda, yani alkalin durumunda, çalışır. Alkalin beslenme asit birikimi yaratabilen besinlerin neden olabileceği yanma, yorgunluk, cilt sorunları, uykusuzluk gibi ileride başka rahatsızlıklara yol açabilecek kötü etkilerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Yapacağınız değişikliklere alışmak biraz zamanınızı alabilir fakat bu evre çok kısa sürecek ve artık daha fazla enerjik olduğunuzu fark edeceksiniz. Biz buna güncelleştirme diyoruz. Bunları yapmak aslında çok kolay, fakat sağlınız üzerinde çok büyük etkileri oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir