Teknoloji

Yasanın Açığını Bulan 3D Yazıcı Sahibi, Tamamen Yasal Yollardan Silah Üretti

3D yazıcı satışları henüz başlamadan önce her şeyi üretebileceğiniz bu cihazları sınırlayacak yeni yasalar oluşturuldu. Bu yasaların sayesinde 3D yazıcıyı alan bir kişi başka insanlara zarar verebilecek şeyleri üretmesi tamamen yasaklandı ve devletin haberi olmaksızın üretilebilecek silahlarında böylelikle önüne geçilmiş oldu. Fakat silahların üretimini kapsayan yasalarda büyük bir açık mevcut.

Yasayı özetlememizi isterseniz, 3D yazıcısını kullanan hiçbir kullanıcı cihazı ile silah üretmesine izin verilmemektedir. Fakat bu yasanın boşluğundan faydalanmış olan ” Derwood ” adlı YouTube kullanıcısı, yasanın dışında kalmak adına silahını üretirken tamamen 3D yazıcı kullanmamış. Silahının sadece %95‘ini 3D yazıcı ile ürettiğini belirtmekte olan YouTube kullanıcısı, silahın geriye kalan parçalarını herkesin ulaşabileceği mağazalardan temin ettiğini söylemekte.

Üretmiş olduğu silahın yarı otomatik özelliğine sahip olması nedeni ile daha önce kimsenin bunu denememiş olduğundan bahseden Derwood, silahının yarı otomatik olduğu halde gayet hızlı ateş edebildiğini belirtti. Derwood‘un silahı ile ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekilde. ” Ben silahımı üretmek için silah parçaları üretmedim. Üretimi tamamen yasal olan ve silahların parçalarını oluşturabileceğim materyaller ürettim. Ayrıca silahım tamamen 3D yazıcısı ile üretilmedi bu sayede silahımın 3D yazıcı kullanıcı yasalarına göre tamamen yasal kabul edilmesini sağlamakta. ”

Yasal olarak, 3D yazıcısına sahip olan herkesin üretebileceği ve hiçbir şekilde takibi yapılamayan bu silahın üretim bilgilerinin paylaşıldığı söylenmekte. Derwood‘un hangi amaç ile bu bilgileri paylaştığı bilinmiyor fakat videoda da görebileceğiniz gibi ölümcül olabilecek bu silahın yanlış kişiler tarafından kullanılmasını asla istemeyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir