İncelemeler Teknoloji

Samsung ve Apple El Ele Amerika Piyasasını Silip Süpürdü!

Samsung ve Apple akıllı telefon piyasasında Amerika Birleşik Devletleri’nin %71’lik oranına sahip olarak ülkeyi domine etmektedir.

Ülkemizde bulunan en popüler iki akıllı telefon üreticisi olan Samsung ve Apple, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bulunan en büyük satış yapmakta olan iki firma olarak dikkat çekmektedir.Bu olayın membası olan Amerika Birleşik Devletleri’nde ise bu durum hiç de farklı değil.

Samsung S6 Edge, Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy Note 5 modelleri ile üst seviye telefonları tanıtmış olan Samsung ve iPhone 6S Plus ve iPhone 6S modelleri ile 2015 yılına merhaba diyen Apple’ın bu cihazları başta olmak üzere ABD’de akıllı telefon piyasasının tam %71‘ine sahip olan bu iki marka, net bir şekilde piyasayı domine etmeye devam etmektedir.

%40‘lık pay ile en yüksek orana sahip olan Apple ve %31 ile sinsice takipte olan Samsung’un dışında ise LG üçüncü sırada olmasına rağmen sadece %10 oranına sahiptir. Eğer üçünü ele alacak olursak eğer %81 gibi bir orana ulaşmış oluyoruz.

Merak edenler için LG’den hemen sonra Motorola ve ondan sonra HTC‘nin girdiği sıralamada ne yazık ki Sony, Microsoft, Asus veya Huawei ve Xiaomi gibi markalar başlarına yeterli oranlara sahip olamamış. Eğer Türkiye’de de bu durumun tamamen farksız olduğunu düşünürsek en çok eleştirilmekte olan iki marka Apple ve Samsung aynı zamanda paraları çatır çutur götürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir