İncelemeler Teknoloji

Oculus Touch hareket kumandasının çıkışı 2016’nın ikinci yarısına kaldı

Oculus Touch hareket kumandasının çıkışı 2016’nın ikinci yarısına kaldı
Oculus’un Touch gibi isimlendirilen hareket konsolunun piyasaya çıkması bu senenin diğer yarısına ertelendi. Şirketten sene bitmeden çabucak gelen resmi açıklamada, Touch’ın daha harika duruma gelmesi için yürünen yolda, daha çok süreye gereksinime ihtiyaç duyduklarına hüküm verdikleri açıkladılar. Ayrıca ön siparişlerin de lansmandan bir iki ay evvel başlayacağı açıkladılar.
Bu gidişat Rift sanal gerçeklik konularının çıkış tarihini etkilemeyecek olduğunu belirtti. Onların 2016’nın ilk paydasında sevk edilmeye başlanması hesaplanıyor. Kulaktan kulağa gelen bilgilere göre Oculus, Rift için ön siparişlerin çok yakında zamanda açılacağını duyurmuştu. Rift, Xbox One oyun konsolunun ve çeşitli konsollara odaklı oyunla beraber çıkacak. Bunlardan farklı olarak Rift ile beraber paket hâlinde verilecek Lucky’s Tale da bulunmaktadır.
Oculus Touch konsolunun haberini 2015 ortalarında yapılmış, ilk olarak ise E3 oyun etkinliğinde boy göstermişti. Çıkış tarihi için de 2016’nın ikinci çeyrek alamet edilmişti. Rift’in kullanıcılara ulaşacak şekilde paketlenmiş sürümünü çoktan görmemize karşın, Touch hala model formunu korumaktadır. Oculus, ergonomide mühim geliştirmeler yapıldığını ve Touch’ın daha rahat, güvenilir ve natürel kullanma hissi veren bir makine durumuna geldiğini açıklıyor. Bununla beraberinde elin şeklini ve yerini tanımlamada da geliştirmeler üzerinde çalışılıyor. Hatta Oculus, üretim öncesi sınav için de bayağı çok sayıda misal üretildiğini, bu da gereksinime duyan programcılarin sotoklarında yeterli sayıda Touch donanımının ulaşacağını dile getirmektedir.
Oculus, Touch oyun dünyasına çıkardığında onunla beraberinde çokça sayıda ilgi çekici ve yankı yapacak en son içeriğin de çıkacağı kullanıcılara sözünü veriyor. Touch’ın tam olarak ne vakitte duyurulacağı hala kesinleşmiş değil, fakat bu durumu bilgilenmek için çok fazla zaman beklemeyeceğiz gibi görünmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir