Genel

Uber ile yapılan yolculukların sayısı 1 milyarı geçti

Uber ile yapılmış olan yolculukların sayısı 1 milyarı geçti
Uber için 2015 bayağı güzel bir sene geçti. Sene zarfında mühim siyasal zaferler kazanan ortaklık, hem yeni servislerini faaliyete geçirdi hem de hesabındaki hazır para miktarını ciddi miktarda artırdı. Ulaşımda yeni bir devir başlatan şirket, geçen hafta Londra’da 1 milyarıncı yolcusunu taşıdılar ve mühim bir kilometre taşını daha geride bırakmış oldular.
Ara adlı bir uberX sürücüsü aracılığıyla mavi renkli bir Honda Insight Hybrid ile alınan Marvin isminde insan, Uber’in bir milyarıncı yolcusu taşımış oldu. 2.5 kilometrelik bir seyahat gerçekleştiren Marvin’in kasasından 5 pound çıktı.
2009’da yalnızca iki arabadan oluşan bir filoyla yola çıkan ulaşım servisi, altı senelik zarfında mühim bir aralık kaydetmeyi başarmış oldu. 2014’ün son çeyreğinde her gün 1 milyon yolculuğun gerçekleşmesini sağlayıcı şirket, 2015’te bu sayıyı üç milyona yükseltirken taşıdığı devlet sayısını da 66’ya çıkardı. 2.1 milyar dolarlık hazine arayışına çıkan ortaklık, pazar kıymetini de altmış iki buçuk milyar dolar seviyesine yükseltmeyi amaçlıyor.
Uber, illerdeki 1 milyonuncu yolculuklarını ödüllendirmek için yolcularına konser bileti ve benzeri hediyeler vermektedir. Fakat firma bir milyarıncı seyahat için hem yolcuyu hem sürücüyü hem de seyahatin gerçekleştiği yerdeki gençleri mutlu edecek hediyeler vermektedir.
Yolcu Marvin, gelecekteki 1 senelik müddet içinde Uber ile oluşturacağı seyahatler için hiç bir para vermeyecek. Sürücü Ara ise firmanın etkinlik oluşturduğu iller içinde bir tercih yapacak ve bu illerde bütün harcamaları firma tarafından ücreti ödenmiş bir tatil keyfi hediye edecek. Firma, 1 milyarıncı seyahatin başladığı yerdeki insanlara yönelik yardımlarda bulunan Hackney Pirates isminde bağış kuruluşuna da yardımda bulunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir