Genel

20 Yıldır Oyun Konsolunu Kapatmayan Çılgın Adam

‘ Geceleri geç vakitlere kadar bilgisayarın/oyun konsolunun başindan ayrılmıyorum, resmen makineyi kapatamıyorum ” diyenlerden misiniz? Bu habere bir göz gezdirin derim.

Oyun severler için bilgisayar her ne denli mühim ise de oyun konsollarının yeri farklıdır. Özellikle oyun konsolarına dair güzel bir tarihe sahipisek. Bildiğiniz gibi bilgisayarlar evlerimize gelmeden evvel vakitlerimizi atariler başında harcardık. Gerçekte şimdiki zamanın oyun konsollarına düşündüğümüzde aklımıza hala o emektar atariler geliyor.

Ayrıca bir çok kişinin atari sevdası hala devam etmektedir (örneğin benim evimde hala atari var, ara sıra Mario reisle prenses kurtarmaya çalişiyoruz). İşte bu sevdayı gerçek boyutta yaşayan bir dost, 20 senedir akılalmaz birşey yapmaktadır.

Super Famicom kısaca bizlerin Super Nintendo (SNES) gibi bilmiş olduğu oyun konsoluna sahip olan Wanikun adlı Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz zamanlarda attığı tweet ile bayağı bizi şaşkına çevirdi. Oyun konsolu ile ”Umihara Kawase” adında bir oyun oynayan Wanikun, oyunu o derece beğenmiş bulunuyor ki, makinenin kaydettiği verileri kaybetmemek için konsolu hiç kapatmamış. Hem de 20 sene süresince!

SNES gibi oyun konsollarında elektrik hattı kesilmediği zamanda bile oyunun verileri saklı olarak durabiliyor. Fakat söylediğimiz üzere bu işlemin uzun zamanda gerçekleşmesi için konsolun elektrik hattının kesilmememi gerekiyor. Bunu bilen Wanikun da oyunu çok beğenmiş olacak ki konsolun elektrik hattını 20 yıl süresince hiç kapatmamiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir