İncelemeler Teknoloji

Mobil Sektörde 2016 Huawei’nin Yılı Olabilir

Yeni yıla rekor bir satışla başlamış olan ve sürekli olarak üstüne ekleyerek ilerleyen Huawei, 2016 yılına son derece sağlam bir giriş yapmış durumda. Yıl sonunda zirvede Huawei’nin ismini görmemiz mümkün.

Huawei‘nin mobil cihaz pazarında durmadan sürekli olarak bir yükselişte olduğunu daha öncesinde defalarca bahsetmiştik. Nitekim Huawei, yapmış olduğu işlerle de bunu kanıtlamakta. Hatta son dönemlerde mobil cihaz piyasasında elde etmiş olduğu başarılı grafikler sebebi ile Huawei için yeni Samsung benzetmeleri yapanlar da bulunmakta.

Dünyanın en büyük telefon üreticilerinin arasında üçüncü sırada yer alan Huawei, açıklamış olduğu verilere göre geçtiğimiz Ocak ayında sevkiyatlarında muazzam bir artış yaşanmış. Verilmiş olan verilere göre geçen yıl 2015 Ocak ayı ile bu yılın Ocak ayının arasında Huawei’nin sevkiyatlarında %93 gibi rekor bir oranda başarı elde etmiş. Bu sevkiyatlarda satışı gerçekleşmiş olan cihaz sayısı ile 12 milyon.

Huawei’nin 2016 yılı için planladığı hedef 120 milyon cihaz satışı yapabilmek. Tabii bu aşırı derecede büyük bir hedef olarak gözükse de şirketin elinde Nexux 6P, P9 ve yeni Mate serisi gibi cihazlar mevcut. Yani Huawei’nin hedefine ulaşması da o kadar anormal bir durum olmaz. Zaten geçtiğimiz yıl şirket P8 satışlarındaki başarı ile, hedefini yerine getirme ihtimalini makul kılmakta.

Huawei genel olarak orta seviye ve düşük bütçeli kullanıcılara uygun cihazları ile bilinmekte. Fakat şirketin çıtayı bir kademe daha yükselttiği cihazları kullanıcılar tarafından inanılmaz bir beğeni görmekte. Bu durumu en güzel bir örnek şeklinde göstermek gerekirse 9 ay içerisinde 10 milyon satış rakamına ulaşan P8 Lite gösterebiliriz.
Pek çok analist, şimdiden Huawei’nin 120 milyon satış hedefine rahatlıkla ulaşabileceğini, hatta 150 milyon satışı görme ihtimali olduğunu söylemektedir. Bakalım 2016 Huawei için yükselişin yaşandığı bir yıl mı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir