Genel

Adil Kullanım Kotasında Değişiklik Olabilir!

Adil Kullanım Kotası

Adil Kullanım Kotasında Değişiklik Olabilir!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yayınladığı iş planına göre adil kullanım kotası’nda bu yıl değişikliğe gidilecek. Ülkemizdeki internet kullanıcılarının geniş bir bölümünün “Adil Kullanım Kotası” uygulamasından ciddi şikayetleri bulunuyor. Yüksek fiyatlar talep eden sağlayıcı şirketler bir de bu kısıtlamayı getirince kullanıcılar doğal olarak isyan ediyor. Kısıtlamanın uygulandığı bilgisayarlarda yüksek performanslı internet işleri yapmak neredeyse imkansız hale geliyor. Videoların yüklenmesinden tutun da filmlerin izlenmesine kadar dakikalarca beklemek zorunda kalan kullanıcılar bu konudan fazlasıyla şikayetçi. Güncel tarifelere göre; 8 mbps hızla adil kullanım kotası uygulaması bulunmayan tarifelere 100 TL ödeyerek sahip olmak mümkün ancak bu ücret pek çok insan için fazla.

Adil Kullanım Kotasında Değişiklik Olabilir!

Standart paketlerde bulunan 60 GB adil kullanım kotası oranı yeni nesil oyunlardan bir tanesinin indirilmesiyle birlikte bitiyor. Dijital ortamda tüketim oranının artmasıyla birlikte pek çok kullanıcı bu noktada problemler yaşamaya başlamış. Tüketici şikayetleri BTK kurumunu harekete geçirdi. İş planının tamamlanma tarihi olarak Ağustos 2016 aralığı belirtiliyor. Umarız kurumun çalışmaları ile adil kullanım kotası uygulaması kaldırılır ya da indirme oranlarıyla daha eş değer rakamlara yükseltilir.

Adil Kullanım Kotasında Değişiklik Olabilir!

Hemen her internet kullanıcısının şikayetçi olduğu konulardan biri olması nedeniyle BTK kurumunu yakından ilgilendiriyor ve çalışma alanına giriyor. Bu bakımdan kurumun çalışmalarıyla iyileştirmeler yapılacağı ifade ediliyor. İlerleyen günlerde internet paket ve tarifelerinde adil kullanım kotası hususunda ne denli gelişmeler olacağını hep birlikte bekleyerek göreceğiz. Tahminler adil kullanım kotası oranlarının 100-150 GB aralığında olacağını gösteriyor.  Özellikle sanal ortam üzerinden indirme yaparak arşiv yapmaktan hoşlanan kullanıcıların hoşuna gidecek olan uygulama genel anlamda herkesi kapsıyor. İnternet üzerinden film, video gibi multimedya uzantılarını izleyen bireyler içinde ciddi avantajlar sunacak olan çalışmanın sonuç vermesi herkes tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Şirketlerin bu konuda dayatmacı uygulamasından vazgeçmesi internet kullanıcıları için ciddi avantajları da beraberinde getirecektir. Sanal ortam üzerinde AKK oranının kaç olmasını isterdiniz? tarzında anketler şimdiden artmaya başladı bile. 2016 yılı içerisinde düzeltilmesi umulan konular arasında yer alıyor. İnterneti sıklıkla kullanan kullanıcıları memnun edecek bir düzenleme olacağından hiç şüphe yok.

Adil Kullanım Kotası
Adil Kullanım Kotası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir