İncelemeler Teknoloji

Huawei birkaç dakikada yarısı dolan süper piller duyurdu

Genel anlamda teknoloji alanında akılı cihaz piyasası son derece büyük rekabetlere imza atıyor. Bu alanda birbiri üzerinde tek üstünlük kurulamayan kısım ise cihazların pil süresi olmakta, özellikler ne kadar yükselirse şarj süresi bir o kadar kısalıyor. Bu alanda yeni bir haber geldi. Huawei birkaç dakikada yarısı dolan süper piller duyurdu. Son dönemlerde özellikle Sony gibi firmaların geliştirdiği cihazlarla birkaç gün şarj süresi giden cihazlar piyasaya sunduğu görülmekte, ancak yoğun uygulama kullanımı sonunda ne kadar pil süresi bulunacağı da tartışılır bir konu olmaktadır. Huawei gibi bazı üreticiler ise pil süresini uzatmaktan çok, daha hızlı şarj edebilen teknolojiler üzerinde çalışmaktadır.

Şuan ki durumda 3000 mAh piller 50 dakika gibi bir süre zarfında tam olarak dolabiliyor. Daha hızlı şarj edebilen bir teknoloji henüz bulunmuyor. Yeni gelen teknoloji haberlerinde ise geliştirilen yeni nesil bir teknolojinin ise pillerin dolum süresinde on kat kadar bir azalma mümkün olabiliyor. Japonya da düzenlenen 56. Pil Sempozyumunda tanıtılan bu yeni nesil hızlı şarj özelliğine sahip piller lityum-iyon özelliklerinde olmaktadırlar. Bu piller sayesinde hızlı şarj sürelerinin çok çok kısalacağı gündemde. Örneğin 620 wh/l enerjiye sahip bir pilin iki dakika şarj olması olmasına inanamayacaksınız. Yapılan teknoloji incelemelerinde bu süre zarfında yüzde 68 doluluk oranına ulaşan piller, 2015 yılının sonlarına doğru gelen en önemli teknolojik gelişmelerden olsa gerek.

Kapasitesi 3000 mAh olan pillerde sadece beş dakika içerisinde yüzde 48 doluluk oranı elde edilebiliyor. Huawei yaptığı açıklama ile bu pilleri akıllı telefonlardan akıllı saatlere hatta elektrikli otomobiller içinde kullanılabileceği belirtiliyor. Bu heyecan verici yeni nesil teknolojinin ne zaman kullanılmaya başlayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

4 thoughts on “Huawei birkaç dakikada yarısı dolan süper piller duyurdu

  1. Huawei birkaç dakikada yarısı dolan süper piller duyurdu yararlı bilgiler, teşekkürler mert özdemir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir