Teknoloji

Facebook yeni haber uygulaması notify’ı kullanıma sundu

Facebook son dönemlerde oldukça kullanışlı yeniliklerle kullanıcılarının karşısına çıkmaktadır. Bu alanda yeni bir özellik daha gündemde olmaktadır. Facebook yeni haber uygulaması notify’ı kullanıma sundu. Twitter’e karşı bir koz olarak kullanılabileceği belirtilen Notify uygulaması, yayınlanmaya başladı. Tabi akla öncelikle Notify nedir, sorusu geliyor. Kısaca belirtmek gerekirse gerçek zamanlı bir haber uygulaması olarak söylenilebilir. Uzun süredir Facebbok’un bu çalışmalar üzerinde olduğu bilinmekte idi. Hatta birkaç girişimi de görmüştük. Konu etiketi olarak bilinen hashtag özelliği kullanılan girişimlerden biri ancak pek çok kullanıcının bu konudan haberi bile olmadığı düşünülecek olursa çok da başarılı olduğu söylenemeyecektir.

İşte bu adım sonra Notify uygulamasının temelleri atılmaya başlandı. Gerçek zamanlı güncel haberleri veren bu uygulama da esas olarak farklı yayıncı kuruluşlar bulunmakta ve tek bir platform üzerinden toplanan bu kuruluşlar sayesinde oldukça geniş bir haber kaynağı ortaya çıkmaktadır. Daha net açıklamak gerekirse sporla ilgilenen bireyler için Notify’e girerek spor kategorisini belirtebilir ve seçtiğiniz başlık altında farklı kuruluşların haberlerini aynı ekran üzerinden takip edebilirsiniz. Gelen teknoloji haberlerinde seçilen bu kategorilerle ilgili size bildirimler de geldiği belirtilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’de buna benzer bir uygulama olarak Monents’i devreye sokmuş ve hemen hemen aynı mantıkla çalıştıkları görülmektedir. Bu uygulamada firmalar kendileri için Momentler oluşturarak kullanıcılara twitter üzerinden anında ulaşabilmektedir. Yapılan teknoloji incelemelerine göre yayıncı kuruluşların oluşturduğu sayfaları barındıracak uygulamada istediğiniz başlık altında haberler takip edebilme imkânı bulabileceksiniz. Bu firmalardan herhangi birine abone olarak haberleri bildirim olarak alabileceksiniz. Uygulama gelişmiş özellikler barındırıyor, özellikle beğendiğiniz haberleri kaydetme imkânı vererek daha sonra tekrardan çok daha hızlı bir şekilde ulaşmanıza olanak sağlıyor. Şuan sadece İOS platformunda bulunan uygulama Amerika’da kullanılmaya başlandı. Çok kısa bir süre içerisinde dünya geneline yayılacağı da belirtiliyor.

One thought on “Facebook yeni haber uygulaması notify’ı kullanıma sundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir