Teknoloji

Google Translate’de Türkçe görsel çeviri dönemi

İnternet deneyiminizde Google Translate ’nin önemi çok büyük olmakta ve bazı sitelerin çevirileri olmadan anlaşılması çok ta mümkün olmamaktadır. Bu alanda yeni bir özellik sunulmakta ve Google Translate’de Türkçe görsel çeviri dönemi başlatılmaktadır. Gelişen özellikleri ile popüler bir hizmet olan çeviri hizmetine Google bir süre önce görsel çeviri, yeniliği getirmişti. Bu yeni özellik ile fotoğraflanan yazıların dahi istenilen dile anında çevrilebilmesi mümkün olmaktadır. Kullanıcılar bu özelliği çok beğenmişti ve çıktığı günden bu yana sadece sınırlı bir şekilde dil desteği vermekte idi.

Yapılan güncelleme ile Türkçe’nin de aralarında bulunduğu 20 farklı dili destekleyecek olan Google Translate gelen teknoloji haberlerinde pek çok yeni kullanıcı için pratiklik oluşturacağı söylenmektedir. Artık Türkçe olarak çeviriler isteyebilir ve elinizdeki fotoğrafı yükleyerek bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için uygulamaya giriş yaptıktan sonra kamera bölümünü seçmelisiniz. Daha sonra ise çevirmek istediğiniz yazıya odaklanarak kırmızı renkli tara butonuna dokunmanız yeterli olacaktır.

Çevrimdışı olarak kullanılabilmesi de sevindirici özellikler arasında yer almakta ve toplamda 27 dil desteklemektedir. Google’ın zamanla bu dil desteğini artırabileceği konuşulmakta ve çok daha kapsamlı çeviri hizmetleri verebilecektir. Yapılan teknoloji incelemelerinde özelliğin sunduğu kolaylıkların günlük yaşamda çok fazla konfor sağlayacağı düşünülmektedir. Bu kısımda önemli bir noktada özelliği çevrim dışı olarak kullanabilmek için dil paketini kullanacağınız cihazlara indirmenizin gerekliliği olacaktır. Görsel çeviri özelliğinin dışında sesli konuşma özelliği içinde 32 farklı dil seçeneği bulunduran Google, uygulamanın giderek daha başarılı hale geleceğini göstermektedir. Artırdığı dil desteği ile daha geniş kitlelere hitap edebilmeyiz hedefleyen Google, İos ve Android cihazlarda da uygulama merkezinden indirilerek kullanılabilir.

One thought on “Google Translate’de Türkçe görsel çeviri dönemi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir