Genel

Google’dan akıllı cevap

Yeni özellikleri ile kullanıcılarına daha fazla pratiklik sunmayı hedefleyen Google’dan akıllı cevap özelliği geldi. Bu özellik ile yapılan ilk açıklamalara Inbox Uygulaması olarak tanımlanmış ve asistan gibi çalışmalar sunacağı belirtilmişti. Bu özellikten sonra farklı bir yeni e-posta özelliği sunulmuş ve kullanıcıların yerine cevap yazacak ve basit kalıplar kullanarak gelen mailler cevaplanmış olacaktır.

Inbox Uygulamasının üzerinden bir yıl gibi bir süre geçti ve yeni bir özellik daha gündeme geldi. Smart Reply- Akıllı cevap- özelliği ile Gmail, yapay zeka kullanarak kullanıcılara daha farklı şekilde yardımcı olmayı hedefliyor. BU yeni özellik ile gelen e-potalara otomatik olarak cevap verilebilecektir. Profesyonel anlamda Gmail kullanıcıları 2 milyon civarında olmakta ve bu uygulama onlar için devreye konulacağı gibi ücretsiz Gmail hesabı bulunan herkes içinde kullanıma açılacaktır. Gelen teknoloji haberlerinde Smart Reply, gelen e postalara göre kullanıcılarına üç farklı yanıt seçeneği sunacak ve bu seçeneklerden bir tane tercih yapıldığında gelen maillere bu cevap ile karşılık verilecektir. Hatta akıllı cevap özelliği gerek gördüğünde ekstra cevapta ekleyebilmektedir. Smart Replay özelliği öncelikle makine öğrenmesi özelliğini devreye sokarak günlük konuşma dilinde cevaplar verebilmektedir. Özellik kullanıldıkça kendini geliştirecek ve vereceği cevaplar bu bağlamda çeşitlenecektir. İlk aşamada teşekkürler, yarına ne dersin gibi basit kalıplarla gelen mailler cevaplanmış olacaktır.

Maillerini akıllı cihazları üzerinden takip eden pek çok kullanıcı için oldukça kullanışlı bir özellik olacağa benzemektedir. Ve yapılan teknoloji incelemelerine göre kısa sürede dağılması beklenmektedir. Sistemin genel kapasitesine bakıldığında ise 20 bin farklı kalıp öğrenebilme yetisi karşımıza çıkacaktır. Özellikle kurumsal kullanıcılar için çok önemli ve pratiklik sağlayan bir sistem olacağı düşünülmektedir. Android ve İos uygulamaları için kullanılabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir