Genel

Twitter’da büyük değişim

Jack Dorsey Twitter’ın kalıcı CEO’su olduğundan beri çok önemli değişiklikler ard arda yaşanmaktadır. Son olarak Twitter’da büyük değişim olan favori özelliğinin yenini beğenme özelliği aldı. Yıllardır bu şekilde kullanılan butonun beğen olarak değişmesi oldukça büyük bir yenilik olarak kabul edilmektedir.

Bu alandaki kullanıcılarının en temel butonlarından biri olan favori, diğer kullanıcıların beğendikleri, destekleri tweet’lerini onayladığı bir özellik olmakta idi. Gelen teknoloji haberlerine göre 04 Kasım itibari ile resmen bu buton kaldırılmış oldu. Ve artık kullanımlarda beğen özelliği bulunmaktadır.

Gri kalp şeklinde yerini alan beğen butonu, başkalarının tweet’lerini beğenirken kullanılacaktır. Gri kalp olarak twitter de yer alan beğen butonu, herhangi bir beğeni durumunda kırmızıya dönüşecektir. Son olarak favori olarak gördüğünüz tweet’lerini bulunduğu favoriler kısmı da bulabildiğiniz kısım ise artık beğeniler başlığı altında bulunacaktır. Yapılan teknoloji incelemelerinde bu değişikliğin kullanımı daha pratik hale getireceğini düşünen yetkililer olumlu tepkiler almayı beklemektedir. Bu özelliğin kullanımı ile twitter artık yeni bir özelliğe kavuşmuş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir