İncelemeler Teknoloji

Galaxy S5’in 28 Kilometre Yükseklikte Çektiği Mükemmel Görüntüler

Bir ekip, Samsung Galaxy S5 ile birkaç cihazın bulunmuş olduğu bir düzenek hazırladı ve bu düzeneği tam 28 km yukarıya gönderdi. Bu noktada kayıt yapılan cihazlar, düzenekte ki paraşüt sayesinde zarar görmeden yere inmeyi başardı.

Telefonları ve kameraları bir balona bağlamış olan, sonrasında da bu balonu kilometrelerce yukarıya uçuran Night Crew Labs bir yeni video daha yayınlandı. Yayınlanmış olan bu video özel bir düzenek hazırlayan ve bu düzeneğe Samsung Galaxy S5, GoPro Hero, Sony a75 ve Hero 3+ gibi cihazlar yerleştirmiş olan ekip, kaliteli kayıt cihazlarının bulunmuş olduğu düzeneği son derece hafif gazlar içeren meteoroloji gözlem balonuna bağladı ve bu balonu serbest bıraktı. Tam tamına 28 kilometreye yükselmiş olan meteoroloji gözlem balonu, kayıt cihazlarının muhteşem görüntüler kaydetmesini sağladı.

Cihazları sabitleyebilmek için kullanılmış olan düzenek, bu kayıt cihazlarının farklı açılardan görüntü kaydedebilmesi için özel olarak şekillendirildi. Düzenekte bulunan Samsung Galaxy S5 yeryüzünü kaydederken GoPro Hero 4 ve Sony a75 farklı yönlerden ufku görüntülüyordu. GoPro Hero 3 ise ana düzenekten farklı bir şekilde yukarı yerleştirilmiş ve oradan balonu kaydediyordu.

Uçuşa geçtikten tam tamına 113 dakika sonra yeryüzüne dönen düzenek, Night Crew Labs’ın bir tane daha muhteşem bir video yayınlamasını sağladı. Bu düzeneği test amacı ile yaptıklarını belirtmiş olan Night Crew Labs ekibinin asıl görevi alaska’ya giderek kuzey ışıklarını kayıt altına almak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir