Sosyal Medya Teknoloji

Facebook’a Canlı Yayın Özelliği Geldi!

Sosyal medya üzerindeki çeşitli uygulamalardan sonra son dönemde diğer platformlar üzerinde de yaygın olan ve kullanıcıların beklemediği bu özellik sonunda sosyal platform lideri facebook tarafından da kullanıcılara sunuldu. Sosyal platform devi facebook uygulamayı geçen ay yayına soktu. Şuan için tüm kullanıcılara sunulmayan canlı video akış hizmeti, facebook tarafından yapılan açıklamaya göre canlı video ve kolaj resim ifadelerini kullandı.
Bknz:
“Artık Facebook üzerinden paylaştığınız fotoğraf ve videolara canlı video ve kolaj resimler sayesinde hayat verebilirsiniz. Bu uygulamayla arkadaşlarınız ve ailenizin sizinle aynı anı yaşamalarını hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz” ”

Geçen ağustos ayında sadece ünlü sayfa ve profillere açılan bu uygulamadan artık her kullanıcı istifade edebilecek zira yakın zamanda Facebook’un canlı yayın özelliğini herkes için açması bekleniyor. Ancak facebook bu hizmeti doğrudan herkese değil ilk etapta sınırlı sayıda iphone kullanıcısına açacağını duyurdu. Bir sayfa veya profil üzerinden başlatılan canlı yayın kullanıcıların anasayfasında ki yayın akışı bölümüne anlık olarak düşebilecek. Ayrıca canlı yayın sırasında yayıncı, izleyicilerin aktivitelerini (beğeni, yorum vb.) anlık olarak takip edebilecek ve yanıt verebilecek. Ünlü sayfaların daha önce yaptığı yayınlarda görüldü ki internet hızı ne kadar düşükse canlı yayın kalitesinde o kadar düşüyor. Yeterli hıza sahip olunmadığında ise canlı yayın sona eriyor bu gibi sorunları Facebook’un ilerleyen zamanlarda onaracağı bekleniyor.

Kaynak: Ps4 Teknik Servis

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir