Teknoloji

Çocukların Kullanımı İçin Özel Olarak Üretilen 3D Baskı Kalemi 3Doodler Start

Dünyanın ilk 3D baskı kalemini üretmiş olan firma, şimdi ise bu kalemin çocuklar için hazırlanmış, özel olarak üretilmiş bir modelini piyasaya sürüyor.

3D yazıcıların hayatlarımıza girmesi ile birlikte karşılaştığımız ilk cihazlardan birisi olan 3Doodler adındaki 3D baskı kalemiydi. Basit bir şekilde anlatacak olursak 3D yazıcının kaleme uyarlanmış hali olan bu ilginç cihaz, 3D yazıcı teknolojisinin yeni yeni gelişmeye başladığı dönemlerde çok büyük bir ilgi görmüştü ve cihazın üreticisi olan WoobleWorks’e projeyi devam ettirebileceği kadar çok para kazanmıştı. Projenin devamı olarak nitelendirilen bir ürünü piyasaya sunacağını açıklayan WoobleWorks, 3D teknolojisinin de çocukların kullanımına sunacağının müjdesini verdi.

3Doodler Start ismindeki bu yeni ürün, 3Doodler’ın tamamen çocuklar için üretilmiş olan özel bir modeli. Bu iki modelin arasında bulunan en büyük fark, 3Doodler Start’ın daha zararsız ve farklı bir madde kullanarak 3D baskı yapıyor olmasıdır. Hem çevre dostu hem de zararsız olan bu maddenin bir çeşit plastik olduğu belirtildi. WobbleWorks‘ün söylemiş olduğuna göre eritme işlemi ile şekillendirilmiş olan plastiğin erime hızı o kadar düşük ki, kullanılan materyale kalemden çıktığı an dokunsanız dahi zarar görmüyorsunuz. Bu da materyalin, çocuklar için tamamen uygun olduğunu göstermektedir.

Tek şarj ile tam 45 dakika boyunca çalışabilen 3Doodler Start, çok kolay bir kullanım sitemine sahip. Sadece tek bir tuşa basarak 30-40 saniye içerisinde kullanıma hazır hale gelebilen baskı kalemi, aynı tuşa tekrar basılarak güvenli bir şekilde kapatılabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir