Teknoloji

Android Wear akıllı telefona dönüştü

Geleceğin teknolojisinde ışınlanan insanlar olur mu bilinmez ama akıllı telefon piyasasında her geçen gün çıkan yenilikler insanlara bir sonraki adımda nelerle karşılaşabileceğine dair daha büyük ufuklar sunmaktadır. Android Wear akıllı telefona dönüştü, haberleri de bu saatlerin Wifi ve bluetooth ihtiyaçlarının ortadan kalması ile oluşmuştur. Cihazlarda artık hücresel destek bulunmakta ve yeni gelen GSM başka bir deyişle LTE desteği ile bu akıllı saatler artık tama bir akıllı telefon özelliği kazandı.

Amerika’nın önde gelen operatörleri arasında yer alan AT&T, Verizon gibi firmalar 480*480 ekran özelliklerinde olan cihazları bu hafta satışa sunmayı planlıyor. Özellikle Radyo desteği, LTE özelliği için satışa sunulacak LG Watch Urbane 2nd Edition ürünü mükemmel özelliklerle piyasada oldukça önemli hareketler oluşturacağı düşünülmektedir. Gelen teknoloji haberlerinde LTE özelliği dikkat çekmekte bu sayede telefon numaralarının cep telefonları ile paylaşılabileceği belirtilmektedir. Ön önemli özellikleri ise telefonlara olan bağımlılıklarının kaldırılması olacaktır. İstediğiniz an akıllı saatinize farklı uygulamalar indirebilir ve aramalar yapabilirsiniz. Yeni gelen özellik ile akıllı saatlere Android Wear telefon tanımlaması yapılabilir.

Genel olarak akıllı saat piyasasının en ünlü markaları arasında yer alan Apple Watch ve samsung Gear S2 gibi ürünler akıllı telefonların uzantıları gibi çalışmaktadır. Yapılacak teknoloji incelemelerinde hücresel bağlantı desteği veren Android Wear bu alanda bir ilk olmakta ve piyasada bir adım öne çıkmaktadır. LG’nin bu akıllı saatler üzerinden çalışmalar yaptığı biliniyordu. Eylül ayında LTE bağlantılı LG Watch Urbane 2nd Edition’un tanıtımları yapılmıştı. Firma kendi bloğunda yaptığı resmi açıklama ile Android Wear’da da hücresel bağlantı desteğinin sunulacağı belirtilmiştir. LG’nin kendi yazılımı olan web OS yazılımı ile çalışacak bu saatlerin piyasa da nasıl satış başarısı elde edeceği ise şimdiden merak konusu olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir