Teknoloji

5G Teknolojisinde Büyük Gelişme

Türkiye 4G haberleşme altyapısını hazırlamışken Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 5G açıklaması ile birlikte teknoloji severler arasında çalkalanmalar yaşandı.

Bunun ardından saatler önce yapılan iki büyük teknoloji firması Turkcell ve Aselsan bir anlaşmaya ortak oldular. Bu ülkemizdeki teknoloji gelişimine öncü olacak büyük adımın örnek olması bekleniyor.

Türkcell ve Aselsan firmaları sadece ülkemize hitap eden ülkeler olmadıkları için global anlamda 5. Nesil haberleşme ağının gelişimini ve standartlaşma süreçlerini beraber üstlenecekler. Sadece haberleşme ağını üstlenmeyip beraber ürünler geliştirip bu ürünlerden de ülkemize büyük kazanç payları çıkarmayı hedefliyorlar.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu açıklamasında Türkiye’nin yeni haberleşme ağı 5G alanında öncü olacağının haberini verdi. Açıklaması bu şekilde olan Terzioğlu şunlarıda açıklamasında belirtti;

“Ülkemizin her köşesinde en hızlı ve en kolay şekilde iletişim sağlamak ve teknolojiyi kullanarak hizmet sunmak en büyük hedefimiz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güçlü 3G altyapısını kurduk ve 3G hızını 3 kat artırarak bugün dünyada sunulan en yüksek 3G hızı olan 63,3 Mbps’i hem altyapı tarafında hem de Turkcell Turbo T50 ile akıllı telefon tarafında destekleyen ilk ve tek operatör olduk. 4G için yaptığımız testlerle bu teknoloji ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlarken, 5G hazırlıkları kapsamında da yönetim kurulunda yer aldığımız NGMN (Next Generation Mobile Networks) çatısı altında Türkiye’yi temsil eden tek operatörüz. Bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyor, bu konuda dünya standartlarının oluşmasına yön veriyoruz. Öncülüğümüzü ve yeni nesil mobil iletişim teknolojilerini Türkiye ile tanıştırma konusundaki liderliğimizi 5G’de de sürdürmek Turkcell için olmazsa olmaz nitelikte. Bu nedenle, hizmete yönelik teknoloji ve inovasyon geliştirme idealine bizim kadar bağlı ASELSAN’la işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İmzaladığımız çerçeve metin ile uzun soluklu bir çalışmanın ilk adımını atmış olduk. Birlikte hedeflerimizi gerçekleştirerek Türkiye’nin 5G’de merkez üs olmasını sağlayabileceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz.”

Bu sefer haberleşme ağında geri kalmayacak gibi gözüken ülkemizin firmalarının bu tür ortaklıkları biz teknoloji severler için iyi haberler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir