Yazılım

Yazılım Sektörü İçin Çalışmalar Başlatıldı

Bilim ve teknolojinin hız kesmeden ilerlediği şu günlerde ülkemiz, diğer ülkelere nazaran bir hayli geri kalmış durumda. Bunun sebebi olarak ise genç nufüsun bu alana yönlendirilmemesi, yeterli etkinliklerin bulunmaması ve okullardaki teknik yetersizlikler bunlardan bazıları. Dünya yazılım konusunda son sürat ilerlerken, bizimde bir nebze de olsa bu alana yönelmemiz ve bazı şeyleri başarmamız gerek.

Bu alanda ülkeler her an gelişmeler kaydederken, ülkemizin bu alandaki pasifliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından fark edilince de üç aşamadan oluşan bir yazılım projesi geliştirildi.

Parlak Beyinlere Ulaşma, Kamu ve Özel Sektöre Çağrı ve Öğrencilerle Yazılım Şenlikleri olmak üzere üç ana başlıktan oluşan yazılım projesinin detayları..

Parlak Beyinlere Ulaşma

Yazılım projesinde öncelikli hedef parlak beyinlere ulaşmak oluyor. Yani bu alanda her ne kadar geri kalmış bir ülke olsak da, boşluğu iyi değerlendiren kişiler mutlaka var. Yazılım ve bilişim konusunda önemli işlere adını yazdırmış şirket ve kişiler ilk olarak Aksaray‘da düzenlenecek yemekte buluşacak, sektöre dair nelerin yapılabileceği tartışılacak.

aksaray

Kamu ve Özel Sektöre Çağrı

Cumhurbaşkanı’nın yazılım atağındaki ikinci aşama ise kamu ve özel sektöre çağrı olacak. Sektörde adından söz ettirmiş, bazı şeyleri başarmış gençlerimiz de mevcut. Ancak tek problemleri ise sponsor bulmaları. Bu nokta da hem hükümet hem de özel sektörden maddi yardım talep edilecek.

Öğrencilerle Yazılım Şenlikleri

Ülkemiz için önemli bir hamle olacak yazılım atağında üçüncü aşama ise öğrencilerle yazılım şenlikleri olacak. Genç neslimizin bu alana daha yatkın olması nedeniyle öğrencilerle yazılım şenlikleri düzenlenecek. Bu şenliklerde bizzat yer alacağı düşünülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrencilerle birlikte kod yazması ve sektöre heveslendirmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Dünyada büyük önem arz eden ve ülkemizde yetersiz kalan bu alanda geliştirilecek projenin bir an önce başlamasını temenni ediyoruz.

One thought on “Yazılım Sektörü İçin Çalışmalar Başlatıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir