Sosyal Medya

Facebook Video Reklam İle Kazanç Kapısı Oluşturuyor

Milyonlarca insanın kullanmış olduğu sosyal medya platformu Facebook yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu adımlardan en son olanı Facebook videolarında reklama yer verilmesi. Bu özelliği çoğumuz video paylaşım platformu Youtube‘dan biliyor olmalıyız, bu reklam platformunu kendi sitesine uyarlamaya çalışan Facebook, Youtube yayıncılarının aksine kullanıcılarını tatmin edip sevindirecek gibi.

1.4 Milyar aktif kullanıcıya sahip Facebook, bu uyarlamayı sitede yayınlanan video klipler arasına reklam yerleştirerek yapmayı planlıyor. Bu sayede hem kazanç oranı artacak Facebook, daha çok kullanıcı ve daha aktif kullanım sürelerini yakalamak istiyor. Bu plan sayesinde yayıncılar sosyal medya platformu Facebook’u bir kazanç kapısına dönüştürecekler.

Facebook, verdiği reklam kazanç oranlarıyla yayıncıların yüzünde sinsi bir tebessüm yaratacak gibi duruyor. Bencillik yapmayan sosyal ağ platformu reklam gelirlerinin %55’ini video yayıncısına %45’ini ise kendisine ayıracak. Bu bilgilerin Facebook kadrosunda yöneticiye yakın bir yerden geldiğini belirtmekte de fayda var.

Umarım bu proje gecikmeden hayata geçirilir ve fikir üreten insanlar için iyi bir kazanç kapısı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir