Teknoloji

1982 Yılında Üretilen ve Ortadan Kaybolan Eric Adına Sahip Robot Yeniden Üretiliyor!

İngiltere’de 1928 yılında üretilen ve bir süre sonra ortadan kaybolan robot Eric yeniden üretilecek. Londra Bilim Müzesi bu üretim hakkında çalışmalara başladığını açıkladı.

Günümüzün modern robotlarını tamamen aklınızdan çıkartın. Neredeyse bir asır öncesinde Birleşik Krallık tarafından 1928 yılında geliştirilen ilk robotun Eric’in geliştirme hikâyesine göz atalım. Birinci Dünya Savaşı sırasında gazi olan William Richards ve Albert Herbert Reffell tarafından geliştirilen Eric robot’un en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi günümüzde yetenekli firmalar tarafından üretilen robotlara benzemesi.

İngiltere’nin 1928 yılında ki eseri, Ortalama bir insan boyutunda dönemin teknolojisine göre oldukça büyük bir başarıya sahipti çünkü uzaktan kontrol edebilme gibi yeteneklere sahip olan Eric, Sesli Komutlara da rahatlıkla tepki verebiliyor, Kolunu oynatıyor hatta kafasını bile farklı açılara döndürebiliyor.

ericmuseum[1]

Eric Ortadan Bir Anda Kayboldu!

Üretildiği dönem içerisinde halka sunulan robot, Bilim dergilerin kendisine büyük bir yer bulmuştu. Dünya çapında politikacılara ve ünlülere tanıtıma çıkan Eric, Son yıllarda oldukça ilginç bir şekilde ortadan kayboldu. Eric’in başına ne geldiği ise tam olarak bilinmiyor. Robotun hakkında iki seçenek var; kaybedildi ya da parçalara ayrıldı.

Kampanya için İlginç Eric Ürünleri Satışa Verildi!

Geliştirilen robot hakkında ne olduğu bilinmese bile, Bu gizemli robotun İngiltere’nin tarihi açısından oldukça önemi büyük. Bu sayede, Londra Bilim Müzesi Eric’i tekrardan üretim sahasına sokmak istiyor. Bu nedenle Kickstarter üzerinden başlatılan destek kampanyası yeniden başlatan kuruluş, Eric robotunun baskılı penyeleri, çantaları, posterleri ve birden fazla ürününü satışa çıkarttı.

Yukarıdaki ürünlerin dışında yeni Eric’in tanıtımı da dahil olmak üzere farklı organizasyonlar için katılım biletleri oluşturan Londra Bilim Müzesi, Kickstar üzerinden hizmetleri sunuyor.  İngiltere’nin bu tarz bir robotu tekrardan gün yğüzüne çıkartmasını gereksiz buluyorum sadece Londra Bilim Müzesi’nde sergilenecek olan bu robot çoğunlukla İngiltere halkı ve başka ülkelerin halkı tarafından desteklenecek. Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle yorum olarak bildirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir