Sponsor Yazılar

İş İlanları Artık İnternet Sitelerinde

Teknolojinin ilerlemesi ile gazeteden iş ilanlarına bakmak gibi seçenekler artık çok eskide kaldı.

Günümüzde iş arayan ve eleman arayanlar internet sitesi seçeneğini kullanmaktadırlar. Bu şekilde çok daha kesin sonuç alınabilmektedir. İş bul diyerek internette arama yapan kişiler karşılarına çıkan internet sitelerinde aradığı kriterlerde iş ilanlarına göz atabilirler.

Şirketin söz konusu olan iş için aradığı elmanın kriterlerini, işin şartlarını ve sağlayacakları imkanları belirttiği iş ilanları; iş arayan kişiler için belirleyici unsur olmaktadır.

İş ilanı veren şirketler tüm şartları belirttiği gibi, iş arayan kişiler de bu sitelere üye olup özgeçmişlerini kaydederek kendi aradıkları özellikte bir işe de sahip olabilirler. Şirketlerin insan kaynakları sorumlularının birebir takip ettiği sitelerde iş arayan kişiler; hangi şehir ve ilçeleri tercih ettiklerini, hangi departmanda çalışmak istediklerini, kariyer hedeflerini de özgeçmişlerinde belirtebilirler.

Aynı zamanda iş arama seçeneklerinde de istedikleri kriterlere göre arama yaparlarsa çok daha kısa yoldan sonuç alabilirler. Bu şekilde birçok yere başvurmak yerine mantıklı başvurular yaparak olumlu sonuç alma ihtimalini arttırabilirler.

One thought on “İş İlanları Artık İnternet Sitelerinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir