Sponsor Yazılar

Bulaşık Makinesi Pervaneleri Neden Dönmüyor? Pervanelerin Dönmemesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Bulaşık makinesinin su alım işleminin ardından seçilen yıkama programına göre otomatik şekilde içinde pervaneleriyle bulaşıklara su püskürtür. Bu işlemi sayesinde bulaşık makinesindeki yıkama programının başlangıcını sağlamaktadır. Bulaşık makinesindeki temel çalışma prensibi bu şekilde olsa da bulaşık makinesinin pervanelerinin dönmemesi söz konusu olabilir. Pervanelerinin dönememesi ve püskürtmeyi sağlayamaması yıkama işleminin başlatılamamasına neden olur. Bunun sonucunda da makinenin kullanılamaz durumda olmasına yol açar. Bu sebeple bulaşık makinesinin parvanelerinde dönüş sorunu olduğu tespit edildiğinde en hızlı şekilde Göztepe Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunulmalıdır.

Bulaşık Makinesi Pervaneleri Dönmeme Nedenleri

Bulaşık makinenizde yıkama işleminin ana faktörlerinden birisi olan alt ve üst pervanelerin dönmemesi sorununa yol açabilecek birden fazla etken vardır. Bulaşık makinenizde pervanelerin dönmemesi için devir daim pompası arızalanması, pervanelerin yerinden çıkmış olması veya pervanelerin kırılmış olması gerekir.  Söz konusu bu olasılıklardan kaynaklı olarak pervanelerde dönmeme şeklinde bir arızayla karşılaşılabilmesi mümkündür. Böyle bir sorunla karşı karşıya kalınması halinde de bulaşık makinesi temel çalışma prensibini yerine getiremeyecek ve ana kullanım amacı olan yıkama işlemini gerçekleştiremez durumda olacaktır. Böyle bir durumda çözüm için mutlaka Çekmeköy Arçelik Servisi profesyonel hizmetlerinden destek alınmalıdır.

Bulaşık Makinesi Pervane Dönmemesi Sorununun Çözümü

Bulaşık makinesinin pervanesi mevcut olasılıklardan herhangi birisi nedeniyle ile dönme işlevini yerine getiremiyor ve buna bağlı makine çalışmakta ise mutlaka profesyonel Ümraniye Arçelik Servisi merkezi profesyonel hizmetlerinden yardım alınması gerekmektedir. Bulaşık makinesi pervanenin dönmemesi sorununda öncelikle devir daim pompası arızalanması ihtimali değerlendirilir. Eğer arıza tespit edilir ise devir dair pompası yerinden sökülür ve orijinal yedeği ile değiştirilir. Pervaneler, bulaşıkların hatalı yerleştirilmesinden kaynaklı olarak dönüş sırasında çarptığından yerinden çıkmışta olabilir. Bu basit sorunda ise bulaşık makinesinin yerinden çıkan pervaneleri yerine takılmalı ve bulaşıklar kullanma kılavuzunda belirtilen düzende yeniden yerleştirilmelidir. Özellikle de bulaşıkların hatalı yerleştirilmesi durumunda pervaneler çarparak, kırması da muhtemeldir. Bunun için bulaşık makinenizin kırılan pervaneleri sökülür yerine yeni ve orijinal yedekleri takılır. Bu işlemler ile bulaşık makinesinin pervane dönmemesi sorununun çözümü sağlanarak, bulaşık makinenizin kullanımını sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir