Sponsor Yazılar

Google Merchant Center ile Etkili Ürün Tanıtımı

Google Merchant Center ile etkili ürün tanıtımı yapmadan önce, Google Merchant Center nedir sorusuna yanıt aramanız yararlı olacaktır.

Google tarafından kullanıma sunulan bir platform olan Google Merchant Center, e-ticaret sitenizde yer alan ürünleri Google’a aktarabilmenizi sağlar. Böylece ürünlerinizi Google reklamları da diğer hizmetleri için kullanılabilir hale gelecektir. Yapacağınız bu işlem sayesinde online alışveriş yapan potansiyel müşterilerinizin karşısına rahatça çıkabilir, yapacağınız verimli stratejiler ile satışlarınızı kolayca artırabilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz an ürünlerinizi düzenleme ve güncelleme fırsatı sunan bu uygulama ile, internet ortamında ne şekilde ve nasıl göründüğünüzü de görebilirsiniz. Uygulama ile ilgili herhangi bir sorun yaşadığınızda doğrudan uzmanlar ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Google alışveriş reklamlarını da kullanabilirsiniz.

Google Merchant Center Nasıl Kullanılır?

Google Merchant Center nasıl kullanılır diye baktığınızda, ilk olarak kendinize bir hesap oluşturmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Kendinize bir adet Gmail hesabı açarak, ilk adımı atabilirsiniz. Daha sonra bu hesabınıza bağlı bir Google Adwords (Ads) hesabı ile Google Merchant Center hesabı oluşturmalısınız.

Hesap açma aşamasını geçtikten sonra ürünlerinizi Google’a yüklemelisiniz. Ardından Google Ads alışveriş kampanyası oluşturarak kullanıcılara ulaşabilirsiniz. Bu noktada Google Merchant Center ile Google Ads hesaplarınızı birbirine bağlamalısınız. Daha sonra ise Google Merchant hesabınızda yer alan “kampanya oluştur” alanına tıklayarak, işlemi tamamlayabilirsiniz.

Kurulum aşamalarını tamamladıktan sonra, Google Merchant Center hesabınızı bu alanda uzman alan Kobisi panelinde aktif hale getirebilirsiniz. Böylece Kobisi farkıyla platformu daha rahat ve verimli şekilde yönetebilirsiniz.

Kobisi ve Google Merchant Center Entegrasyonu

Google Merchant Center ürün ekleme işlemi için öncelikle hesabınızı Kobisi panelinde pasif durumundan çıkarmalısınız. Bunun için kurulum sonrasında size verilen Adword ID numarasını, panelde yer alan “Genel Ayarlar > Pazarlama Araçları > Google” başlığında ilgili bölüme yazmalısınız. Numaranızı kaydettikten sonra platformu dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Yapacağınız Google Merchant Center ürün ekleme işlemi ile ürünlerinizi Google Alışveriş’te eksiksiz olarak tanıtma fırsatını elde edebilirsiniz. Bu sayede ürünleriniz dünya çapında en yaygın kullanılan arama motorunda potansiyel müşterilerin önüne çıkacaktır. Size zaman kazandıracak ve her zaman güncel olmanızı sağlayacak bu uygulama ile ürünlerinizi tek seferde Google Alışveriş’te listeleyebilir, daha sonra dilediğiniz zaman onları otomatik olarak güncelleyebilirsiniz. Sitenize yeni ürün eklediğinizde liste kendiliğinden yenilenecektir. Böylece yapacağınız Google Merchant Center entegrasyonu ile satışlarınızı kısa yoldan artırabilir, aylık ve yıllık hedeflerinize rahatça ulaşabilirsiniz. Tüm bu işlemleri kolay hale getirmek için ziyaret etmeniz gereken en önemli adres Kobisi’dir. Google sertifikalı uzman ekibe sahip olan Kobisi ile istediğiniz her işlemi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir