Sponsor Yazılar

Batman v Superman izle

Bu yıl süper kahraman filmleri açısından epey doyurucu bir yıl. Batman v Superman full izle sonrasında senenin en çok beklenen öteki filmi Captain America: Civil War bugün ülkemizde gösterime giriyor. Önümüzde daha Suicide Squad, X-Men benzer biçimde filmler olsa da (hepsinden önce giren Deadpool’u da unutmayalım) yılın en ağır iki topu gösterime girmiş oldu.
Marvel filmleri Phase’lere dönüşüp ilk Avengers geldikten sonrasında hayranların kafasında Civil War / İç Savaş için acaba olur mu şeklinde sorular oluşmaya başlamıştı. Disney’in yapımcı olmasından dolayı kahramanların aralarında savaşmayacağı düşünülmüş, sadece çizgi romanlarda kalacak bir isteğe dönüşmüştü. Ancak Marvel, Captain America 3’ün adının Civil War olduğunu açıkladığı anda her şey değişti.

Avengers 2 izle ile birlikte sona eren ikinci fazdan sonra üçüncü faz epey farklı değişimler içeriyordu. Daha ikinci fazı Avengers ile kapatmışken üçüncü fazı yine Avengers biçimı bir kadroyla açmış oldu. Captain America: Civil War, tüm karakterleri geri getirirken hem Ant-Man’i Avengers’a dahil ediyor, bununla birlikte Spider-Man ve Black Panther gibi iki önemli karakteri beyaz perde evrenine katıyor.
Filmin konusu aslen hem önceki filmlere bununla beraber bu filmin açılış sahnesine dayanıyor. Nijerya’nın önemli şehirlerinden olan Lagos’ta kahramanlarımız gizli saklı bir görevdeyken iş gene büyüyor ve çevresindekilere istemsiz de olsa zarar vermeye başlıyor. Evlerine döndüklerinde ise televizyona Nijerya ile ilgili haberleri görüyorlar. Özellikle de Captain America ve Scarlet Witch, yarattıkları yıkımdan dolayı kendilerini büyük mesuliyet altında hissediyor.
Tüm dünya Avengers’ın yapmış olduklarını sorgulamaya başlıyor. Yaptıklarının iyilik mi yoksa daha çok mı yıkım getirdiği konusunda zaten bir iç hesaplaşmada olan ekibin yanına Amerikan Dış İşleri Bakanı geliyor. Bakan, Birleşmiş Milletler tarafınca hazırlanan ve 117 ülkenin imzaladığı bir anlaşma ile Avengers’ın BM’e bağlı çalışmasını ve kurul onay verirse göreve atanacağını belirtiyor. Tabii bunun için öncelikle kahramanlarımızın imzalaması gerekiyor. İlk başta kahramanlar arasında bir toplantı yapılıyor. Ardından imzalayan ve imzalamayanlar arasında küçük bir ayrım oluyor. Genel olarak imzalandığı için Black Widow doğrusu Natasha Romanoff BM konuşmaına gidiyor. Bu sırada patlatılan bomba yüklü araç, Nijerya kralının ölmesi derken işler çığırından çıkıyor.

Önce bombayı patlatanın kimliği Kış Askeri olarak açıklanıyor. Peşinden da Captain America’nın Kış Askeri şu demek oluyor ki arkadaşı Bucky’i korumak üzerine olan süreçte taraflar daha keskin bir şekilde belli olmaya başlıyor. Sonrası da malum birbirleri içinde küçük bir savaş çıkıyor. Bu savaş sırasında hem kadroya yeni adlar dahil oluyor, bununla birlikte önemli karakter hikayeleri ortaya çıkıyor. Bu aşamada çok fazla ayrıntılar vermeyeceğim çünkü filmi izlerken hikaye mevzusunda pek sürpriz bozulmasın istiyorum.
Filmimizde yer alana karakterlere bakarsak Avengers’tan daha bolca bir kadro bulunduğunu söyleyebiliriz; Iron Man, Captain America, Falcon, Black Widow, Hawkeye, Ant-Man, Spider-Man, Winter Soldier, War Machine, Black Panther, Scarlet Witch ve The Vision. Dört gözle beklenen soru ise Hulk ve Thor’un olup olmadığıydı. Maalesef bu ikili kadroda yer almıyorlar.
Filmin düşmanı kısmı ise biraz karışık. Winter Soldier’ı tam olarak düşman sayamayız. Bunun haricinde ise süper güce sahip bir düşman bulunmuyor. Daniel Brühl’ün oynadığı Helmut Zemo, kahramanlarımızı karşı karşıya getirmeye çalışan birini oynuyor. Nitekim filmdeki düşman olarak Zemo ve ekmeklerine yağ süren Dış İşleri Bakanını sayabiliriz. Geri kalanı ise zaten kahramanlarımızın arasında geçiyor.

http://filmifullizle720p.com/

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir