Sosyal Medya

Facebook Gruplarının Önemi

Sizin de bildiğiniz gibi dünyanın en çok kullanılan sosyal platformu Facebook’tur. Facebook Youtube ile çok sıkı bir ilişki içerisindedir. Bunu daha önce Facebook ile Youtube ilişki çatısı altında anlatmıştık. Biliyorsunuz ki Facebook üzerinde video, resim, ileti gibi bazı özel şeyler paylaşılabiliyor. Bununla birlikte doğrudan Youtube linki ile de paylaşım yapılabiliyor. Peki Youtube da videoların ve sizin fark edilme zamanını beklemek yerine buna kendiniz müdahale etseniz nasıl olurdu? Gerçekten son derece avantajlı olacağınızı tahmin edebilirsiniz.

Facebook üzerinde çok fazla sayıda Youtube destek grubu bulunmaktadır. Her birinin üye sayısı 50 bini geçmektedir. Bazılarının 500 bin üyesi bile bulunmaktadır. Ayrıca sadece Türklere ait olan grupları değil, yabancıların kurmuş oldukları büyük grupları hedef almalısınız. Böylece çok daha fazla yarar sağlayabilirsiniz. Peki Youtube için Facebook grupları ne gibi bir yarar sağlayabilir?

Abone Sayınızı Hızlıca Artırabilirsiniz

Youtube ile ilgili kurulan Facebook gruplarına katılmak ve oralarda yeni yüklediğiniz videolarınızı paylaşmak, daha kısa sürede fark edilmenizi sağlayacaktır. Bu da doğrudan sizin yararınıza olacaktır. Kesinlikle bilmelisiniz ki bu gruplar üzerinde günde binlerce kişi aktif olarak faaliyet göstermektedir. Abone sayılarını artırmaya çalışanlardan izlenme sayısı artırmaya çalışanlara kadar birçoğu buralarda bulunmaktadır. Sizin yapmanız gereken ise bu grupların her birine katılmak ve oralarda kanalınız ile videolarınızı paylaşmak olacaktır. Peki bunun size ne gibi bir yararı olacaktır?

Üye sayısı 500 bin olan bir gruba katıldığınızı varsayalım. Bu grupta herhangi bir videonuzu paylaştığınızı da düşünelim. 500.000 kişi içerisinden sizin videonuzu izlemek için Youtube’a gidenlerin oranı %10 olsa, bu rakamsal olarak size 50.000 izlenme getirecektir. Diyelim ki üye sayısı 100.000 olan bir grupta bulunuyorsunuz. Burada videonuzu izlemeye gelenlerin oranı %5 olsun. Bu da toplam olarak 5000 izlenme edecektir. Doğal olarak katkısı gözle görülür şekilde olacaktır. O gruplarda bulunan kişilerden %10’u size abone olsa, sadece 1 ayda abone sayınızı çok daha üst sıralara çıkarabilirsiniz. Böylece kazanmaya erkenden başlayabilirsiniz.

Gruplarda Tanınmaya Çalışmalısınız

Katılmış olduğunuz Facebook gruplarında tanınmaya çalışmalısınız. Kendinizi sevdirmeli ve o grupta birçok kişinin sizi tanımasını sağlamalısınız. Böylece çok daha avantajlı olabilirsiniz. Öncelikli olarak bilmelisiniz ki ne kadar çok kişi sizi severse ve zamanla tanırsa, o kadar çok kişi abone olacak ve videolarınızı izleyecektir. Bu da sizin için oldukça önemli olacaktır.

Kendinizi tanıtmanız ve sevdirmeniz için kesinlikle her gün Youtube kanalınıza en az 1 adet video yüklemelisiniz. Video yükledikten sonra katılmış olduğunuz grupların tamamında onları paylaşmalısınız. Ayrıca canlı yayın açabilir ve olgun davranarak sohbet edebilirsiniz. Bu sayede size geri dönüşlerin olumlu olmasını sağlayabilirsiniz. Sizlere burada karşılıklı abone olmanız gerektiğini söylemiyoruz. Bunu yapmanıza hiç gerek yoktur. İnsanlar bir kişi sevdikleri zaman onun arkasından sonuna kadar gitmek istemektedirler. Buna dayanarak siz sadece üzerinize düşeni yapmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir