Sosyal Medya

Bulduğunuz Video Fikirlerini Not Edin

İnsan unutan, aklındakileri çok uzun süre tutamayan ancak daha sonra hatırlayabilen bir varlıktır. Unutmak, insan olmamızın doğasında bulunmaktadır. Peki bunu bile bile en değerli bilgilerimizi nasıl aklımızda tutamayız? Bunun önüne geçilebilecek herhangi bir şey bulunmamaktadır. Yapılabilecek en iyi şey, fikirlerimizi not etmek olacaktır. Peki ama video konusu buldunuz ve o an o fikir size oldukça iyi geldi. Durumunuz müsait değil ve siz daha sonra hatırlarım gayesi ile video fikrinizi aklınızda tutmaya çalıştınız. Daha sonra evinize/ofisinize gittiniz ve video fikrini unutarak yeni fikirler aramaya başladınız. Ancak bilmiyorsunuz ki bulduğunuz ve unuttuğunuz o video fikri sizin belki de çıkış noktanız olacaktı. Bu nedenle unutmayı engellemek için video fikirlerini not etmek gerekir. Peki bunun için ne yapılabilir?

Yazı Başlıkları

Yanınızda Bir Not Defteri Taşıyın

Video fikirlerinizi sürekli olarak aklınızda tutamayabilirsiniz. Belki de 2 ay sonra veya belirlediğiniz bir zaman diliminden sonra o video fikrini hayata geçirecektiniz ancak zamanı geldiğinde aklınızın ucundan bile geçmedi. Öyle bir fikir bulduğunuzu bile hatırlamadınız. İşte tüm bunları önlemek için not almak son derece etkili bir yol olacaktır. İlk olarak sadece video fikirlerinizi içeren bir not defteriniz olmalı. Küçük ve cepte taşınabilecek kadar olması yeterli olacaktır. Bunu her yerden temin edebilirsiniz. Tabii yanınızda bir de kalem olması gerekecektir. Önerilen kalem ise kurşun değil, tükenmez/pilot olacaktır. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra yapmanız gerekenler nelerdir? İsterseniz yazımızın devamını okuyarak aşamalı bir şekilde sizlere gerekli olanları görebilirsiniz.

  • Yanınızda bir not defteri ve bir de kalem bulunuyorsa, bundan sonra kesinlikle çok daha şanslı olacaksınız. Öncelikli olarak olur olmaz yerlerde video fikirlerinin aklınıza geldiğini biliyoruz. Bu fikirler son derece değerli ve altın değerinde olabilir. Fırsatları geri tepmemek için hemen bulunduğunuz yerde not defterinize gerekli notu almalısınız.
  • Uygunsuz bir yerdesiniz ve telefonunuzu açamıyorsunuz. Yapacağınız tek şey yine not defterine sarılmak olacaktır. Notunuzu aldıktan sonra dilediğiniz gibi video fikrini artık istediğiniz bir zaman hayata geçirebilirsiniz.
  • Telefonunuza, tabletinize ya da bilgisayarlarınıza video fikirlerinizi kaydetmemelisiniz. Bunun nedeni, tüm elektronik cihazların bozulabileceğidir. Bu bir harici disk olsa bile. Ayrıca tüm cihazlarınızın hacklenebilmek riski bulunmaktadır. Kağıt ve kalemi hiç kimse hackleyemeyeceği için kesinlikle bu konuda çok daha şanslı olacaksınız ve fikirlerinizi sadece siz bileceksiniz.
  • Kendiniz için bir hatırlatıcı yardımcı kullanabilirsiniz. Bunun için en ideali wunderlist olacaktır. Bu, iş planı listesidir. Hemen web tarayıcınıza bu şekilde yazarak giriş yapabilir, kaydolabilir ve kendinize bir çalışma programı hazırlayarak hatırlatıcıları açabilirsiniz. Hatırlatıcıları açtıktan sonra artık dilediğiniz zaman dilimlerinde, günlerde, aylarda ve hatta yıllar sonra dilediğiniz bir tarihte o size hatırlatılacaktır. Mail gelecek, bildirimler çıkacak ve tüm cihazlarınızdan sizlere iletilecektir. Böylece not defterinizde yazan fikirleri hayata tam anlamıyla geçirebilirsiniz.

İnsanların akıllarına hiç olmadık zamanlarda ve uygun olunmayan yerlerde son derece ilginç şeyler gelebilir. Özellikle Türk’ün aklı nasıl çalışır hakkında söylenen atasözünü duymuşsunuzdur. Bu nedenle yanınızdan kağıt ve kalemi ayırmamanız son derece önemli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir