Sosyal Medya

Elon Musk yeni projeye imza attı

ELON MUSK’IN TWİTTER’DAKİ CEO’luk görevini devretmek istediği bildirildi. Yaklaşık iki aydır TWİTTER yöneticisi olan MUSK, sosyal medyadaki kontrolünü azaltmaya çalışıyor. Hatta MUSK’IN yeni CEO arayışı, TWİTTER’DAKİ kullanıcılara istifa edip etmemesi gerektiğini soran anketten önce başladı.

ELON MUSK, TWİTTER CEO’luğunu bırakıyor mu?

Yaptığı hamleler ve attığı çılgınca adımlar nedeniyle neredeyse her gün gündeme gelmeyi başaran ELON MUSK, geçtiğimiz gün TWİTTER’I üzerinde devasa katılımın sağlandığı bir oylama başlattı. Oy verenlerin yüzde 57’sinden fazlası görevi bırakmasını istedi. Anket sonuçları eleştirilirken, MUSK’IN yeni CEO’yu aramaya başladığı iddia edildi.

MUSK’IN TWİTTER CEO’luğu yürüttüğü iki aylık süreçte birçok tartışma yaşandı. Çalışanların yarısından fazlasını işten çıkaran isim, ayrıca içerik denetim politikalarında yaptığı değişiklikler ile gündem oldu. TWİTTER  Blue sorunlu şekilde aktifleştirildi ve reklam verenler, MUSK’IN “mutlak ifade özgürlüğü” yaklaşımıyla ilgili endişeler nedeniyle reklamları kesti.

MUSK daha önce TWİTTER’I geçici olarak yöneteceğini söylese de, yeni bir yönetici adayının olmadığını belirtti. Geçtiğimiz gün yapılan anket sonucuna ise “TWİTTER’I canlı tutabilecek” birini bulmanın zor olabileceğini söyledi.

Sosyal medya platformunun CEO’luğunu kimin devralacağı hala belirsizliğini koruyor. Ancak şirket içerisinden bazı kişilerin MUSK’UN koltuğuna aday olabileceği iddia edildi.

Musk’ın iki aylık Twitter macerası, Tesla hisse fiyatlarının düşmesi başta olmak üzere diğer şirketleri de etkiledi. Platformda yaşanan tartışmalar, ünlü girişimciye olan güveni sarsarken, şirket yönetme becerisinin sorgulanmasına yol açtı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir