Teknoloji

Apple gün geçtikçe kendini yenilemeye devam ediyor!

Apple, ilk olarak belirli İPHONE modelleri için sunduğu Kendin Tamir Et programını genişletmeye karar verdi. Müşterilere satılan donanım parçalarıyla hızlı onarıma izin veren program, Mac bilgisayarları ve  STUDİO DİSPLAY de içerecek şekilde güncellendi.

Mac ve STUDİO DİSPLAY, Kendin Tamir Et programına alındı

İlk olarak geçtiğimiz yılın Nisan ayında başlatılan onarım hizmeti, müşterilerin orijinal yedek parça siparişi vermesine, onarım için gerekli araçları kiralamasına olanak tanıyor. İPHONE 12, İPHONE 13 ve İPHONE SE (3. nesil) ile başlayan hizmete Ağustos ayında çeşitli MACBOOK modelleri de eklenmişti.

APPLE’IN son AÇIKLAMASINA göre, Kendin Tamir Et için yeni desteklenen Mac’ler arasında M1 İMAC, M1 Mac mini ve MAC STUDİO yer alıyor. MACBOOK ve İPHONE onarım desteği ABD ve Avrupa’da erişilebilir olsa da, MAC ve STUDİO DİSPLAY için onarım şu anda yalnızca ABD’de sunulacak.

Kendin Tamir ET’IN genişletilmesi, müşterilerin onarım konusunda çok daha hızlı hareket etmesine izin veriyor. “Onarım Hakkı” hareketini destekleyen pek çok kullanıcı, self servis programının genişletilmesini destekledi. Buna karşılık bazı müşteriler, tüketicilerin kendi cihazlarını onarma konusunda yeterince deneyimli olmadığını söyleyerek APPLE’I eleştirdi.

Ayrıca programın bazı ilginç olaylara yol açtığını da hatırlatalım. Örneğin Mayıs ayında, küçük bir kit yerine 79 kiloluk alet çantası gönderildi. Yalnızca pil değiştirmek için araç takımı kiralayan müşteri, bu çantaya 79 pound ödedi.

Kendin Tamir Et hizmetinin fiyatları da tartışma konusu oldu. Apple STORE pil değişimi için 69 dolar alırken, Self Servis prosedürünün içerdiği maliyetler 100 dolardan başlıyor. Ayrıca kiralanan araçlar için de 1.200 dolar limitli bir kredi kartı isteniyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir