Nasıl Yapılır

Blogger Nedir? Nasıl Kullanılır?

Çağımız internet çağı ve internet hakkın da bilgisi olmayan insan neredeyse yok gibi. Durum böyle olunca insanlar, internet üzerinden paylaşımlarını yapmak istiyor veya internetten para kazanma methodlarına yöneliyor. İşte bu aşama da Blogger gibi blog servisleri devreye giriyor.

Blogger kullanıcılarına ücretsiz blog hizmeti veren bir servisdir. Teknoloji devi Google’a ait olan Blogger’ı milyonlarca kişi kullanmaktadır. Blogger  sayesinde yazılarınızı, resimlerinizi veya videolarınızı 1 dakikadan kısa süre içerisin de yayına sokabilir ve yazdıklarınızı milyonlara duyurabilirsiniz.

Yazı Başlıkları

Peki Blogger Nasıl Kullanılır?

Blogger, Google’a ait bir blog servisi olduğu için, öncelikle bir Google hesabınız olması gerekmektedir. Google hesabınız var ise, Blogger.com sitesine girip blog isminizi ve blog linkinizi oluşturabilir ve bloğunuzu diğer insanlara açabilirsiniz. Başlangıçta Blogger’in sunduğu temalar klasik ve sade temalar olduğu için, birçok kullanıcı tarafından kullanılmamaktadır. Binlerce Blogger temasını internetten kolayca bulabilir ve beğendiğiniz temaları şablon yükle kısmından yükleyebilirsiniz. Yazılarınızı, resimlerinizi veya videolarınızı yayınlamak için, sol üstte yer alan Yeni yayın linki tıklamalı ve gerekli alanları doldurmalısınız. Gerekli alanları doldurduktan sonra, Yayınla demek yazınızın yayınlanması için yeterli olacaktır. Sitenizden para kazanmak istiyorsanız, sol menüde yer alan Kazançlar linkine tıklamalı ve Google Adsense başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayarlar bölümünden ise, bloğunuz ile ilgili ayarları yapabilirsiniz. İstatistikler menüsün de ise, bloğunuzun ne kadar sayfasının görüntülendiğini ve ziyaretçilerinizin hakkında ki bilgileri öğrenebilirsiniz.

*Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum atarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

4 thoughts on “Blogger Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir