Nasıl Yapılır

Android’de Birden Fazla Gmail Hesabı Nasıl Yönetilir?

Android’te Birden Fazla Gmail Hesabı Nasıl Yönetilir?

Android işletim sistemine sahip telefon ve tabletlerde, olmazsa olmaz olanlardan biri gmail hesabıdır. Bu sayede ihtiyaç duyduğumuz tüm uygulamaları, cihazımıza yükleyebilmekteyiz. Ancak iş hayatı, özel hayat gibi bazı sebeplerden dolayı, bazen birden fazla gmail hesabına sahip olmamız söz konusudur.

Seçeneklerin çokluğu kadar işlemlerin azlığı da söz konusudur. Tüm mobil uygulamalar tek kullanıcıya göre ayarlandığından, giriş ve çıkış işlemi yapmak gerekir. Bu işlemlerde zaman kaybı demektir.

Android’te birden fazla google veya gmail hesabı yönetmek ve kolay şekilde kullanmak için, çoklu kullanıcı hesabı gibi bir seçenek bulunmaktadır. Bu güzel özellik ile bir hesabı tamamen kapatıp, diğerini açmadan kolayca birden fazla giriş yapılabilmektedir.

  • İlk olarak android cihazın ayarlar menüsüne erişilmelidir.
  • Burada listelenen alanda hesaplar seçeneği bulunmalıdır. Hesapların içerisine girildiğinde, daha önceden belirlediğiniz tüm eposta ve diğer sosyal ağ hesaplarınız listelenir. Bunların altında “+ Hesap Ekle” şeklinde görünen bir alan bulunmaktadır. Şimdi karşınıza birçok uygulamanın ve sosyal ağın simgeleri ve isimleri gelecek. Bu listeden Google seçilmelidir.
  • Artık ekran tamamen gmail hesap ekleme alanına ulaşır ve size iki soru sorar. Yeni bir hesap mı, mevcut hesap mı? Şimdi Android’de Gmail hesabı nasıl yönetilir sorusu için bu ikisine de cevap verebilirsiniz. Elinizde var olan hesabı kullanmak veya yepyeni bir hesap almak artık elinizdedir.

Yepyeni yazılarımızda görüşmek üzere, takipte kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir