Mobil Teknoloji

Samsung’dan Biometrik Mobil Ödeme

İlk olarak Güney Kore’de hayata geçirilmesi planlanan projede temel esas parmak okuyucu teknoloji üzerine kurulu olacak. Parmak izini tarayan bu teknolojinin mobil ortamda olması da önemli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İlk olarak Güney Kore’de test aşamaları yapılacak olan projenin ileri ki aşamalarda ne durumda olacağının göstergesi olacak.

Güney Kore medyasının ilgisinde olan bu habere yapılan yorumlarda ise Samsung’un bu biometrik sistemi dünyada FIDO sertifikası olarak adlandırılan sertifikaya sahip ikinci isim olacağı yönünde. FIDO sertifikasını oluşturan kuruluşlar arasında Microsoft, Google, Qualcomm ve PayPal gibi firmalar bulunuyor.

Samsung bu yeni proje ile birçok alanda etkileşim kurmaya çalışıyor. Akıllı telefonlardan akıllı evlere otomobil ve çeşitli nesnelere kadar birçok alanda bu sistemden faydalanılabileceği belirtiliyor.

Samsung patentine sahip olacak bu projenin iris tarama mantığına sahip güvenlik cihazları ile aynı mantık üzerine çalışacağı yönünde bilgiler bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Samsung’un yetkili birimlerinden olan Samsung SDS ve Samsung Group bu projenin nasıl olacağı ve ne şekilde hayata geçirileceği hakkında bir açıklama yapmıştı. Sistemin Samsung’un birimlerinden biri olan Samsung Pay ile etkileşim içinde olup olmayacağı merak konusu olurken henüz bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

Proje henüz yapım aşamasında olduğu için şu an için söylenebilecek çok bir şey yok ancak test aşamalarının gerçekleştirileceği Güney Kore’de projenin geleceği için kesin birşeyler söylemek mümkün olabilecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir