Mobil Teknoloji

Android 6.0 Muffin İçin Video Konsepti Yayınlandı

Andoroid 6.0 Muffin için yeni bir video konsepti hazırlandı ve bu konsept ile akıllı telefon vb. cihazları kullananların nasıl bir teknoloji ile karşılaşacaklarını anlayabileceklerini düşünüyoruz. Bu büyük güncellemede yer alacak Multi-Window özelliği ve birçok materyal tasarım kullanıcıların dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Google’ın mobil işletim sistemi olan Android daha önce de birçok sürümü ile akıllı telefon kullanıcıların en büyük yardımcısı olmuştu. Bunlardan birkaçına örnek verecek olursak Android 1.0 Alfa, Android 1.6 Donut, KitKat, Lollipop gibi birçok teknoloji kullanıcılara sunulmuştu.

android-6.0-coklu-pencere

Aslında başlıkta belirttiğimiz isim tam olarak belli değil bu bir varsayım, Android 6.0 M ile başlayacak bir isim olacak ancak bunun Muffin olacağı MiroslavVirtula isimli bir tasarımcı tarafından ortaya atılmış bir varsayım.

MiroslavVirtula’nın hazırladığı Android 6.0 Muffin Video konseptinde Android 6.0 Muffin sürümünün multi-window özelliği yani çoklu pencere özelliği sunması bekleniyor. Bu uygulamadan kısaca söz etmek gerekirse sistem, iki uygulamanın yan yana ya da alt alta kullanılabileceği bir ortamda oluşturuyor. Bu özellik LG ve Samsung gibi önemli akıllı telefon üreticilerinin cihazlarında daha önce de kullanılmıştı. Bu uygulamanın daha çok büyük ekranlara sahip akıllı telefon ve cihazlarda işe yaraması ön görülüyor.

MiroslavVirtula’nın hazırladığı video konseptinde daha çok animasyonlu geçişler bulunsa da Google’ın nasıl bir teknoloji sunacağını az çok Android kullanıcılarına bildiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir