Mobil Teknoloji

Akıllı Telefonlar ile İlgili Doğru Bildiğiniz Yanlışlar

Akıllı telefonların kullanımı, içeriği ve özelliklerine dair hepimiz belli başlı bilgileri biliriz. Fakat bildiğimiz çoğu bilginin aslında yanlış olduğunu tahmin edebilir miydiniz? Bu yazımızda sizlere bu konuda yardımcı oluyor ve doğru bildiğiniz yanlışlar hakkında bilgi veriyoruz.

İyi Özellikler Yüksek Performans Demektir

Birçok kişi iyi özelliklerin çok iyi performans vereceğini düşünür. Fakat performansta donanımların birbirleri ile uyumu ve kullanıcının telefonu nasıl kullandığı daha önemlidir. Dolayısı ile iyi özellikler her zaman iyi performans anlamına gelmemektedir.

Telefonunuzu Sadece Kendi Şarj Makinesi ile Şarj Edin

Bir telefonun ancak kendi şarj makinesi ile şarj edilmesi gerektiği söylenmektedir. Fakat bu tamamen hurafedir. Telefonunuza uyacak başka bir şarj makinesiyle de şarj edebilirsiniz.

Gece Şarjda Kalan Pil Ömrü Azalır

Bazı kaynaklarda telefon şarj olduktan sonra, telefon şarjda takılı kalırsa pil ömrünün azalacağı söylenmiştir. Bu aslında birkaç sene öncesine kadar doğru olan bir durumdur. Fakat gelişen batarya teknolojisi ile bu sorun ortadan kalkmıştır. Yani şarjda telefonunuz kalsa dahi bir sorun çıkmamaktadır.

Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak Gerekir

Arka planda açık kalan uygulamaların telefonun hızını ciddi anlamda düşürdüğü ve telefona zarar verdiği söylenmektedir. Bu sebepten dolayı da telefonda hiç açık uygulama bırakmamamız gerektiği söylenmektedir. Fakat aslında arka planda kalan uygulamalar çok az RAM harcar. Yani bu kısmen doğrudur. Fakat açık kalsa da bir sorun teşkil etmeyecektir.

One thought on “Akıllı Telefonlar ile İlgili Doğru Bildiğiniz Yanlışlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir