Donanım

Oyun Bilgisayarı İçin Masaüstü Mü Laptop Mu?

Oyun severler için bu soru belki de her zaman sorulacak sorulardan birisidir. Çünkü oyuncular oyun sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmak istemez ve bu sebepten dolayı da iyi bir bilgisayarda oyunlarını oynamak ister. Dolayısı ile hangi bilgisayarı niye alacaklarını öğrenmeleri kolay seçim yapmalarında etkili olacaktır.

Kasma Sorunu

Kasma sorunu laptoplarda hep olacaktır. Çünkü bu bilgisayarlardaki iç aksanda donanımlar daha küçüktür ve tam performans veremez. Dolayısı ile masaüstü bilgisayarlarda hangi donanımı alırsanız alın tam performans alırsınız.

Isınma Sorunu

Laptopların en çok sıkıntı yarattığı konulardan birisi kuşkusuz hızlı ısınmalarıdır. Laptoplarda ısınma için 2 tane fan vardır. Masaüstünde ise fan sayınızı istediğiniz kadar arttırabilirsiniz. Üstelik masaüstü kasada daha ferah bir ortam vardır.

Taşınabilirlik

Tabii ki arkadaşlarınızla buluşma açısından masaüstü bilgisayarlar en kötü tercihtir. Bu açıdan laptoplar çok daha kullanışlıdır. İstediğiniz ortama rahatça taşıyabilirsiniz.

Ücret Farkı

Laptoplar çok daha pahalı ürünlerdir. Laptopa vereceğiniz parayla çok daha iyi özelliklere sahip masaüstü bilgisayar alabilirsiniz.

Toplama Özelliği

Normalde birçok laptopta donanımlar birbirleriyle uyumludur. Fakat masaüstünde siz istediğiniz donanımı alabilirsiniz. Üstelik zaman içerisinde donanımlarınızı rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Yani güncelleyerek daha iyi bir bilgisayara sahip olabilirsiniz.

Yukarıdaki özellikler incelendiğinde masaüstü bilgisayarlar çok daha iyi oyun bilgisayarlarıdır. Fakat gene de yeni nesil laptoplarda oldukça iyi bir şekilde hizmet vererek birçok oyunu sorunsuz bir şekilde oynamanıza imkân tanımaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir