İnternet Yazılım

Türk Telekom’dan yeni haber!

Türkiye’nin en büyük servis sağlayıcısı olan Türk Telekom, 2022 yılı içerisinde geride bıraktığımız 3 çeyrekte elde ettiği geliri, net karı, yatırım harcamalarını, fiber ağ uzunluğunu ve toplam abone sayısını açıkladı. İşte detaylar…

Türk Telekom, 3 çeyrek için 32.8 milyar TL konsolide gelir açıkladı!

Türk Telekom tarafından paylaşılan verilere baktığımızda 2022’nin ilk 9 ayında konsolide gelirin yüzde 34.2 oranında yükselerek 32 milyar 755 milyon TL’ye ulaştığını görüyoruz. Ayrıca FAVÖK, yani faiz, amortisman ve vergi öncesi kârlılık değeri ise 13.6 milyar TL.

Elde edilen gelirin ise yaklaşık olarak 5’te 1’lik kısmının, yani 7 milyar 83 milyon TL’lik bölümünün yatırım harcamaları için kullanıldığı söyleniyor. Bu süreçte şirketin eline geçen net kar ise 3 milyar 124 milyon TL oldu.

Buna ek olarak yapılan yatırımlar ve alt yapı çalışmaları neticesinde 2022 yılı eylül ayı sonuna kadar fiber ağ uzunluğunun 389 bin km’ye çıkarıldığı, 31.1 milyon haneye ulaşıldığı belirtiliyor. Tabii bu yükseliş abone sayısına da yansımış olacak. Zira toplamda ulaşılan abone sayısının 52.8 milyon olduğu söyleniyor.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Olumlu sonuçlarını görmeye başladığımız aksiyonlarımızla üçüncü çeyrek büyüme rakamlarında gözle görülür bir iyileşme kaydettik. Bize güvenen müşterilerimiz, yüksek kaliteli insan kaynağımız ve üstün teknolojimiz, hedeflerimize ulaşmak için sahip olduğumuz en zengin kaynaklarımızdır.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir