İnternet

Google Duyurduğu Mobil Algoritmasını Yarın Güncelliyor

Google‘ın duyurmuş olduğu kullanıcı dostu mobil arama sonuçları algoritması yarın güncelleniyor. Bu yazımızda bizimde duyurmuş olduğumuz algoritmanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

21 Nisan’da (yarın) güncelleneceğini duyuran Google, günümüzde internet arama trafiğinin %60’ının mobil cihazlardan gerçekleştiğini ve mobil kullanıcı dostu bir algoritma değişikliğine gidileceğini belirtmişti.

Bu yeni algoritma güncellemesi ile yapılan mobil aramalar sonucunda, siteler mobil uyumluluk performansına göre sıralandırılacak. Her ne kadar mobil uyumlu olsa da hatalarında en aza indirilmesi gerek. Bu şekilde siteler, sıralamalarda ön sıralarda yer alacak.

Yarın hayata geçirilecek Algoritma hakkında bir website geliştirici şirketi olan Duda’nın CEO’su İtai Sadan konu hakkında şöyle bir açıklamada bulundu:

Bence, risk katagorisinde olan bir çok insan, yarın olacak olayın mantığını anlamış değil. 21 Nisan’dan itibaren bir çok küçük şirket, websitesindeki önemli düşüş ile birlikte oldukça şaşıracak. Bu olay milyonlarca şirketi etkileyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir