İnternet

Google’dan Mobil Kullanıcı Dostu Arama Sonuçları

Google, 21 Nisan’da algoritmalarını mobil kullanıcılardan yana güncelliyor. Mobil cihazlarından arama yapan internet kullanıcıları artık mobil dostu sonuçlar ile karşılaşacak. Bu da içeriğin daha anlaşılabilir ve okunulabilir hâl almasını sağlayacak. Google’ın yeni algoritması, site içeriklerini hızlı bir şekilde tarayacak ve telefon veya diğer mobil cihazlardan arama yapan kullanıcılara odaklı arama sonuçları ortaya çıkaracak.

Mobil Uyumluluk Testi

Şirket, site sahipleri için de bir uygulama sunmuş. “Mobil Uyumluluk Testi” ile bu sayfadan web sayfalarınızın mobil uyumluluk testini gerçekleştirebilirsiniz.

Mobil Kullanılabilirlik

Ayrıca site sahiplerinin mobil kullanılabilirlik hatalarını yok etmesini şimdiden öneriyoruz. Bunun için yapmanız gereken;

  • Web Yöneticisi Araçları hesabınıza giriş yapmak,
  • Arama Trafiği menüsünde yer alan mobil kullanılabilirlik sayfasına ulaşmak.

Bu sayfaya eriştiğinizde siteniz için mobil kullanım hatalarını tarayan arama motoru, hatalarınızı size sunuyor. Bu hataları sıfıra indirmek de site yöneticilerine kalmış bir durum.

Mobil Kullanıcı Dostu Arama Sonuçları

Bu sayede şirket, mobil kullanıcıların çok daha verimli arama sonuçlarına ulaşacağını da söylüyor.

Google yeni algoritma güncellemesi ile bakalım ne kadar başarılı sonuçlar ortaya çıkaracak?

6 thoughts on “Google’dan Mobil Kullanıcı Dostu Arama Sonuçları

  1. Bu Aralar Bende Sitemi Mobil Hale Getireceğim Sizin Bu Paylaşımınız Benim İçin Işık Oldu Tşkler. Faydalı Bir PAylaşım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir