İncelemeler

TP-Link Neffos C5, C5L ve C5 Max Android telefonları duyuruldu

TP-Link markasını çoğunlukla modem ve ağ yönlendiricisi gibi cihazlardan biliyoruz. Fakat şirket şimdi çok farklı bir alana, akıllı telefon pazarına giriş yapmakta. TP-Link‘in ürettiği ilk akıllı telefonları Neffos markası adında tanıttı.

Başlangıç olarak üç yeni akıllı telefon ile çıkış yapan TP-Link‘in Neffos akıllı telefonları C5L, C5 ve C5 Max adını taşımakta. Bu telefonlara donanım özelliklerine göre bakmak istediğimiz zaman giriş seviyesinden orta segmente uzanan bir yelpazede yer almakta. Her telefon 4G bağlantı ve çift SIM kart desteği barındırmakta. aynı zamanda ise Android 5.1 Lollipop ile yüklü gelmekte.

C5L bu telefonların arasındaki en düşük teknik özelliklere sahip olan akıllı telefon. 854 x 480 piksel çözünürlüğe sahip ekran, 4.5 inç, dört çekirdekli Snapdragon 210 işlemci, 8 GB dahili hafıza, 1 GB RAM, 32 GB’ye kadar desteklenen microSD kart yuvası gibi özelliklerin yanında 2 megapiksel ön kamera, 8 megapiksel arka kamera ve 2000 mAh kapasiteli pili görüyoruz.

C5 ise öncekine bakarak biraz daha yetenekli bir cihaz. 720p HD ekran, 5 inç, dört çekirdekli MediaTek MT6735 işlemci, 16 GB dahili hafıza, 2 GB RAM ve microSD kart yuvasına sahip. 5 megapiksel ön kamera, 8 megapiksel arka kamera ve 2200 mAh pil kapasitesine sahiptir.

Son olarak ise C5 Max ise çoğu orta segment Android telefonlarında görmüş olduğumuz seviyede teknik özellikleri içermekte. 5.5 inç, 1080p Full HD ekran, 2 GB RAM, 8 çekirdekli MT6753 işlemci, 16 GB dahili hafıza gibi özellikleri C5 Max’te görmemiz mümkün. MicroSD kart yuvası, 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, f/2.0 kamera ve 3045 mAh gibi daha yüksek kapasiteli bir pil bulunmaktadır.

TP-Link telefonlarında inci beyaz ve koyu gri renk seçenekleri bulunmaktadır. Henüz telefonların fiyatları açıklanmamış olsa da 2016’nın birinci çeyreği sonunda piyasaya çıkması beklenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir