İncelemeler

Su ve sabunla temizlenen akıllı telefon

Tasarımları giderek incelen akıllı telefonlar sağlamlıkları ile de yarışır durumdadır. Ancak yeni gelen bir haberde sağlamlıktan çok daha öte yeni bir özellik hayran bırakıyor. Su ve sabunla temizlenen akıllı telefon haberleri Kyocera DINGNO Rafre adı ile tanıtıldı. Akıllı telefonları kirden, tozdan parmak izinden koruyabilen kılıflar ya da ekran koruyucular bir ölçüde tasarımlarını da etkilemekte ve dokunmatik hassasiyetini etkilemesi ile de bazı kullanıcılar tarafından özellikle tercih edilmiyor. Bu özelliklerin çok daha ötesinde bakterilerle iç içe olan telefonunuzu su ve sabunla yıkayabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

Kyocera markasına ait DIGNO Rafre adı ile tanıtılan cihaz, su geçirmez kaplaması ile dikkat çekiyor. Gelen teknoloji haberlerinde su ve sabunla yıkanabilir özelliğine vurgu yapılan cihaz, oldukça sağlam özellikleri ile çok konuşulacak gibi görünüyor. Cihazın sadece suya karşı dayanıklı olmasının yanında sıcak suya karşı dayanıklılık sunması da temizlik anlamında çok daha başarılı kullanımlar sunacak gibi görünüyor. Ekran özellikleri de aynı şekilde su geçirmez özellikleri için Asahi Glass Dragontrall X cam kullanılmış olmakta ve ıslak ellerle dahi çok pratik bir şekilde kullanabilme imkânı veriyor. Üretici firması Japonya olmakta ve 11 Aralık’ta piyasalara sunulması gereken telefonun 4G LTE özellikleri de bulunmaktadır.

Wimax 2+ ağlarını destekleyecek olan DIGNO Rafre mavi, beyaz ve pembe renklerle vitrinlerde yerini alacaktır. Yapılacak teknoloji incelemelerinde nasıl bir performans ortaya koyacağı merak edilen cihazın Android 5.1 işletim sistemi ile kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor. Telefonu öne çıkaracak bir başka özellik ise LG modellerinde gördüğümüz küçük çiziklerin kendi kendine iyileşmesi özelliği olan dinamik plastik arka kapak seçeneği olmaktadır. Piyasaya çıkış fiyatı olarak 467 dolar değer aralığı da gelen haberlerde yer alıyor.

4 thoughts on “Su ve sabunla temizlenen akıllı telefon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir