İncelemeler

BlackBerry Priv için kapsamlı bir güncelleme yayınlandı

Akıllı cihazların piyasalarda olmasının ardından yeni güncellemelerle de kendilerini yenileyebilir olması da çok önemlidir. Android tabanlı ile akıllı telefonu ile piyasalarda ses getiren bir model sunan BlackBerry Priv için kapsamlı bir güncelleme yayınlanmış bulunuyor. Henüz Android sistemi üzerinde bir güncelleme yapılmasa da pek çok uygulama ve özellik üzerinde iyileştirmeler ya da yeni gelişmeler sunulmuştur. Toplamda 475 MB büyüklüğünde bir güncelleme yapılıyor. Bu güncellemeler ile Priv’in genel performansı üzerinde önemli artışlar oluşuyor. Sistem çok daha güvenli ve kararlı bir hal oluyor. Özellikle Stagefright açığı oldukça eleştirilmişti, bu açığa karşı getirilen güvenlik yamasının yanında bazı uygulamalarda oluşan çökme sorunları da bu güncelleme ile çözülmüş oluyor.

Yeni güncellemeler arasında en dikkat çekenlerden biri kamera performansı olmakta ve artık kamera özelliği artık çok daha hızlı açıldığı gibi çok düşük ışık altında da oldukça net kareler yakalayabiliyor. Gelen teknoloji haberlerinde Priv kullanıcılarının bu güncellemeleri alması için hakkında kısmından girerek sistem güncellemeleri alanından güncellemeleri kontrol et yolunu takip ederek akıllı cihazlara bu güncellemenin tümünü alabiliyor.

Bunların dışında Android 6. 0 Marshmallow güncellemesi de akıllarda soru işaretleri oluşturmaktadır. Şuan Android 5.1.1 Lollipop işlem sistemi kullanılan cihazın 2016 yılında bir üst sürüm için güncelleme alabileceği konuşuluyor. Yapılan teknoloji incelemelerine göre bu yeni güncellemelerle cihazda eleştirilen pek çok özelliğin yenilendiği söylenebiliyor. Hız ve kullanım adına çok daha başarılı kullanımlar da elde edilmiş olacaktır. Black Berry’nin akıllı cihaz alanında bu ilk deneyiminin oldukça başarılı olduğu söylenilebilir. Bunun yanında kızaklı telefonun arka kısmından çıkan tuşlarla da tuşlu telefonlardan vazgeçemeyenler hem klasik hem de modern tarzlar birleştirilmiş olmaktadır.

4 thoughts on “BlackBerry Priv için kapsamlı bir güncelleme yayınlandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir