İncelemeler

Samsung ’dan daha güçlü Tizen telefonlar geliyor

2016 yılında akıllı telefonlar arasında çok daha farklı rekabetlerle tanışacak gibiyiz. Samsung ’dan daha güçlü Tizen telefonlar geliyor, haberleri piyasada önemli bir yenilik olacak gibi duruyor. Tizen Samsung’un kendi üretiminde olan bir işletim sistemi olmakta ve son yıllarda yaptığı ataklarla Bleckberry işletim sistemini de çok gerilerde bıraktığı bilinmekte idi. Vietnam’dan gelen haberlere göre 2016 yılında bu alanda önemli yenilikler olacak gibi görünüyor.

Samsun Z3 ve Z1 akıllı telefonlarına kullanılan bu sistemin, sadece bu modellerde ve sadece belirli ülkelerde satışa sunulması ile dahi oldukça önemli satış başarısı yakaladığı bilinmektedir. Bu modellerin giriş seviyesinde olduğu bilinmekte ve bu kadar çok ilgi görmelerinde işletim sisteminin çok büyük etkisi bulunmaktadır. Gelen teknoloji haberlerinde bu işletim sisteminin hızla kullanımının arttığı belirtilmekte ve Samsung’un bu alanda mağazasını daha geliştireceği ortaya çıkmış durumdadır. Facebook ve VCL uygulamaları Tizen için yayınlanmış olmakta ve bu özelliklerin giderek artacağı düşünülmektedir.

Android, İos gibi popüler işletim sistemlerinin yanında piyasada nasıl bir ilgi göreceği tam olarak bilinmemekte, ancak sistemin en önemli eksikliklerinden olan orta ve üst düzey telefonlarda bulunmaması durumunun da ortadan kalkacağı görülmektedir. Daha güçlü donanımlarda yer alarak uygun fiyatlarla piyasalara sunulması piyasa da ilgi gösterilmesine neden olabilecektir. Yapılan teknoloji incelemelerinde bu sistemin kullanıldığı cihazlarda sorunsuz çalıştığı belirtilmektedir. Samsung Z5 ve Samsung Z8 modellerinde gelecek yıl Tizen işletim sisteminin olması bekleniyor. BU adımdan sonra Samsung’un piyasadaki rekabetinin daha etkili bir şekilde artacağı da söylenebilir. Ayrıca gelen sızıntılar arasında akıllı telefonların yanı sıra giyilebilir teknolojilerde de bu işletim sisteminin kullanılabileceği düşünülüyor. Yeni yılda nasıl sürprizlerle karşı karşı olduğumuzu şimdiden kestirmek zor olsa da yine teknoloji dolu bir yılın bizi beklediği söylenebilir.

3 thoughts on “Samsung ’dan daha güçlü Tizen telefonlar geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir