İncelemeler

Playstation 4’ün 7. Çekirdeği aktif hale geliyor

Oyun tutkunları 2015 yılının son aylarına doğru oldukça büyük sürprizlerle karşılaşıyor. Play station 4’ün 7. Çekirdeği aktif hale geliyor, haberleri de bu yenilikler arasında kullanıcıları mutlu edecek bir haber olmaktadır. Xbox One ve Play station 4 oyun konsollarının güç kaynağı 8 çekirdekli AMD yapımı işlemciler olmaktadır. Arada bazı farklılıklar bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında Play station 4 kullanıcılarının daha yüksek bir performans elde ettiği düşünülebilir. Genel olarak bakıldığında her iki oyun konsolunun sahip olduğu işlemcilerde çekirdeklerin görevine bakıldığında 2 adet arka plan işlemlerinde ve geri kalan 6 adetin ise işletim sistemini yönlendirmek amaçlı olduğu söylenebilir.

Daha fazla GPU bant genişliği elde etmek için Microsoft’un atağa geçtiği söylenebilir ve rakibi ile arasındaki açığı daha da açmak için işlemcilerde bulunan yedinci çekirdeği aktif olarak geliştiricilerin kullanımına sunmaktadır. Bu işlem sonrasında ise sesli komut özelliklerinin kaldırıldığı görülmekte ve Kinect desteği de artık verilmemektedir. Ancak gelen teknoloji haberlerinde Sony’ninde benzer çalışmalar içerisinde olduğu görülmektedir. Microsoft’un çalışmalarının PS4’e yaklaşım sağladığını söyleyebiliriz, performans anlamında yeni oyunlarda önemli bir hamle olmaktadır. Sony de bu alanda boş durmuyor. Ve arayı kapatmak için SDK yazılımı ile konsollarda yer alan 7. Çekirdeğin kullanılabileceği söylenmektedir.

Yaşanan bu gelişmeler her an farklı bir durum karşımıza çıkarabiliyor. Bu açıdan önümüzdeki günlerde ne ile karşılaşacağımız çok bilinmese de Play station 4 oyunlarında 7. Çekirdeğin etkisini göreceğimiz de kesin olarak söylenebilir. Her iki oyun konsolu üreticisinin de 7. Çekirdeği serbest bırakması ile oyun raflarında çok daha yüksek performanslarla karşılaşabileceğiz. Yapılan teknoloji incelemelerinde özellikle bireysel performanslarda kullanıcıların oldukça memnun kalacağı konuşulmaktadır.

One thought on “Playstation 4’ün 7. Çekirdeği aktif hale geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir