İncelemeler

Microsoft’tan Snapdragon 820’li telefon mu geliyor

Snapdragon 820

2015 yılı teknoloji devleri için oldukça bol rekabetin olduğu bir yıl olarak geçiyor, 2016’tı da ise dev firmalar çok daha sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Microsoft’tan Snapdragon 820’li telefon mu geliyor, haberleri teknoloji piyasasında yankılanmaya başladı bile.

Çok kısa bir süre önce Microsoft Lumia 950 XI ve 950 modellerini tanıtmıştı. 2016 yılının başlarında bu cihazların satışa sunulması beklenmekte ve özel sıvı soğutmaları ile oldukça fazla ilgi odağında olacaklara benzemektedirler. Cihazlarda kullanılan Snapdragon 808 çipset, gelen teknoloji haberlerinde oldukça özel bir yere sahiptir.

Sızıntı olarak gelen haberlerde 2016 yılında Microsoft’un başka cihazlarla da piyasada yer alacağı belirtiliyor. Özellikle üst seviye telefonlar olması beklenen bu cihazlarda Qualcomm’a ait Sanpdragon 820 çipsetlerinde bulunduğu düşünülmektedir. Isınma sorunun önüne geçebilmek adına bu modellerinde sıvı soğutmalı olarak sunulacağı gelen teknoloji incelemelerinde nasıl sonuçlar çıkaracağı ise merak konusu olmaktadır. Snapdragon 820, 4 tane Qualcom Kyro çekirdek özelliklerine sahip çipset Andreo 530 GPU sunmaktadır. Bu performansı ile çok daha hızlı çalıştığı söylenebilir. Ayrıca iş dünyasında daha fazla kullanışlı olması için Win32 destekli uygulamalar kullanılacağı da gelen söylentiler arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir