İncelemeler

LG G5 ile ilgili yeni ipuçları: Çift ekran, metal gövde ve dahası

LG G5 ile ilgili yeni ipuçları: Çift ekran, metal gövde ve dahası
Samsung Galaxy S7 ile ilgili olarak şu sıralar ortalıkta dolaşan dedikodular sizi pek tatmin etmediyse, o halde dikkatinizi LG G5 ile ilgili olarak konuşulanlara verebilirsiniz. @evleaks rumuzuyla bildiğimiz Evan Blass, VentureBeat web sitesinde LG G5 ile ilgili bazı bilgiler paylaştı. Görünüşe o ki, 2016 yılı içinde LG ilgi çekici yenilikleri sunmayı planlıyor.

 
Öncelikle LG G5’te de daha önce LG V10’da yer verilen “ikinci ekran” benzeri bir bileşen bulunacak. Bu ekran da cihazın ana ekranıyla aynı şekilde ön panelde bulunacak, ancak kendi ekran sürücüsü ve arka ışık denetçisine sahip olacak. Diğer bir deyişle telefon sadece tek bir ekranı varmış gibi görünecek, ancak aslında büyük bir ekranı ve tepesinde normalinden daha küçük bir ekranı bulunacak.

 
Blass’ın açıklamalarına bakarak iki değişik ekran LG G5’in sadece tek özelliği olmayacak. LG G5 de HTC’nin One M serisi telefonları gibi baştan sona metalden yapılacak ve 5.3 inç, 1440 x 2560 QHD ekrana sahip olacak. Bu, 2015’in amiral gemisi LG G4’tekine nazaran daha küçük boyutta, fakat aynı çözünürlükte bir ekranın sahip olacağini gösteriyor. Açıklanan başka teknik özellikler arasında Qualcomm’un Snapdragon 820 yongaseti, 3 GB RAM ve 32 GB kendi belleği de bulunmaktadır.

 
Bunun haricinde LG G5’in arka tarafında da 16 megapiksel çözünürlüklü ve çift lensli bir kamera bulunduracak, böylece kamera açısının 135 dereceye yükseltileceği söyleniyor. Ön tarafında da 8 megapiksel çözünürlüklü kameraya sahip olacaği tahmin ediliyor. Bunun haricinde pil boyutunun LG G4’teki 3000 mAh’ye nazaran azaltılacağı ve 2800 mAh’ye düşürüleceği de Blass’ın açıklamaları arasında bulunuyor.

 
LG G5’in önceki sene ye nazaran daha önce vakitte, sanırım şubat ayındaki MWC 2016’da açıklanacağı anlatılıyor. Yeni senenin ilk haftalarında LG’nin 2016 model amiral gemisiyle alakadar bayağı sızıntı göreceğiz gibi duruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir