İncelemeler

İOS 9,2’NİN 2. AÇIK BETASI YAYINLANDI

Apple yeniliklerle kullanıcılarına ulaşmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce İos 9,2 beta 2 uygulaması geliştiricilerin kullanımına açılmıştı. Firma hiç zaman kaybetmeden İos 9,2’nin 2. Açık betasını tüm kayıtlı kullanıcıları için de kullanıma açtı. Kullanıcıların beta sürümünü kullanabilmek için beta programlarına kayıtlı olmaları yeterli olacaktır. İos kullanan İpad, İphone tüm cihazlarda bu uygulama test edilebilecektir.

Yeni sürümde bazı değişiklikler bulunmakta, Apple Watch kısmında oluşan hata düzeltmelerinin yanında ağ ve ses kısımlarında oluşan yanlışlıklarında yenilendiği görülmektedir. Apple Watch ile olan müzik senkronizasyonu 2. Beta sürümünde çok daha başarılı gibi görünüyor. Gelen teknoloji haberlerinde öncü test sürümünde arabaların stereo ses sistemlerinde de Usb ile yapılan paylaşımlarda ses kalitesinde sorunlar olurken 2. Beta da bu sorunlardan eser kalmamış. Ayrıca İCloud Keychain ile ilgili çalışma sorunları da bu yeni sürümde düzeltilmiş olarak sunulmaktadır. Bu sayılanlar var olan sorunların giderilmesi adına yapılan çalışmalar olsa da yenilik olarak ta bazı özellikler eklenmiştir. Web pençelerinin kenar kısımlarına eklenen yeni özellik ile sayfa kapatılabiliyor. At&T’ye de Number Sync özelliği getirilmiş ve uygulama bu özelliği ile desteklenmiştir.

Bu ikinci beta sürümünü kullanmak için eğer kaydınız bulunmuyorsa, Beta Programına kullanıcı olarak kaydınızı yaptırarak bu sürümü kullanabilmek için gerekli adımlara başlayabilirsiniz. Kayıt yaptırdıktan sonra çok pratik bir şekilde yeni sürümü denemek için yükleyebilirsiniz. Ancak yapılan teknoloji incelemelerinde genel olarak beta sürümlerinin hatalarının olabileceği söylenmekte ve sorunlarla karşılaşma ihtimalini göze alarak yükleme yapmalısınız. Özellikle yeni sürümü yüklemeden önce İOS 9,1’in yedeklerini almalısınız. Çünkü geri dönmek istediğinizde bu yedekler ile güncelleme yapabilir ve sorunsuz çalışan işletim sisteminize geri dönebilirsiniz.

One thought on “İOS 9,2’NİN 2. AÇIK BETASI YAYINLANDI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir