İncelemeler

HTC markası taşıyan ilk akıllı saat Şubat 2016 ‘da çıkış yapacak

Apple ve Samsung’un ardından farklı markalarında akıllı saat piyasasında gerek akıllı saatlerle gerek akıllı bilekliklerle yer almaya başlamasının ardından çeşitliğin artması ve bu alanda da fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. Bu alanda HTC markası taşıyan ilk akıllı saat Şubat 2016 ‘da çıkış yapacak, haberleri gelmeye başladı. Özellikle HTC’nin bu alanda piyasalara çıkaracağı cihazı uzun zamandır bekleniyordu. Özellikle 2013 yılından bu yana bu haberler teknoloji gündeminde olmakta idi, Tayvanlı üreticinin bu alanda resmi bir açıklama gelmemekte ve artık firmanın bu akıllı saat üretim fikrinden vazgeçtiği bile konuşulmaya başlanmıştı.

Yapılan haberlerde giyilebilir teknolojilerin piyasa içerisinde 20 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Bu alanda da güvenilir kaynaklar HTC’nin bu piyasadan uzak kalmayacağını belirtiyor. Hatta önümüzdeki aylarda firmadan resmi bir tanıtım gelmesi de bekleniyor. Bu kaynak EVleaks olmakta ve popülaritesini sunduğu isabetli haberlerden almaktadır. Şubat ayında yapılması beklenen dünya mobil kongresinde bu cihazın görüneceği düşünülüyor. Önceki dönemlerde teknoloji dünyasına yansıyan haberlerde Halfbeak adı ile bir akıllı saatin sunulacağı sızıntıları gelmekte idi. gelen teknoloji haberlerinde akıllı saatin yuvarlak bir ekrana sahip olacağı ileri sürülmekte ve 360*360 çözünürlüğünü kullanması düşünülmektedir.

İşletim sistemi olarak Android Wear ile çıkış yapması beklenen akıllı saatin yapılacak teknoloji incelemelerinde nasıl bir performans sunacağı da merak edilmektedir. Akıllı saat piyasasında güç geçtikçe yeni özellikler ve yeni markalarla birlikte lanse edilmekte, HTC’nin de bu alanda uzun zamandan beri beklenen adımının piyasadaki rakipleri ile nasıl bir rekabet kuracağı da henüz tam olarak kestirilemiyor. Ancak artan çeşitliğin kullanıcılar için artı olması beklenmekte ve bu sayede fiyat olarak azalan rakamların yanında performans olarak daha kaliteli cihazlara sahip olabilmek mümkün olacaktır.

16 thoughts on “HTC markası taşıyan ilk akıllı saat Şubat 2016 ‘da çıkış yapacak

  1. HTC markası taşıyan ilk akıllı saat Şubat 2016 ‘da çıkış yapacak faydalı bir makale olmuş, mert özdemir Elinize sağlık.

  2. HTC markası taşıyan ilk akıllı saat Şubat 2016 ‘da çıkış yapacak faydalı bir makale olmuş, mert özdemir Elinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir