İncelemeler

ANDROİD PAY KULLANIMA AÇILDI

Günümüzde kullanmakta olduğumuz iki önemli işletim sisteminden birisi olan Android yazılımının Apple Pay ile yaptığı atağa karşı verdiği savaşta bir yenilik olan Android Pay, Apple pay ile hemen hemen aynı işlevlere sahip. Apple şirketi tarafından öne sürülen bir ödeme şekli olan Apple pay ile gündeme gelen parmak izi ile kolay alışveriş, bugün teknolojide devleşen ve kıyasıya rekabet içerisinde yer alan Android ile kolay alışveriş noktasında da rekabeti sürdürmektedir.

Android Pay, daha öncede belirttiğimiz gibi Android sistem üzerinden parmakla izi ile kullanılarak daha önceden beri görmeye alışkın olduğumuz NFC sisteminin bir tık daha ileriye taşınarak daha kolay ve güvenli alışveriş özelliği sunan, parmak izi yardımı ile ödeme yapma yöntemlerinden birisidir. Tabi ki Android Pay’ı bu şekilde sınırlandırmak yerine daha detaylı incelemek gerekirse, Android M olarak Google tarafından sürülen bir Android sürümüdür. Amacı daha kolay alışveriş yapmak ve cihazımıza satın almak istediğimiz program ve benzeri şeyleri daha rahat bir biçimde sunmakla beraber aynı zamanda cihazlarda uygulama, ekran kilidi gibi bazı noktalarda da bize güvenlik açısından kolaylık sağlamayı hedeflemektedir.

Şuan için Master, Visa ve American Express tarafından desteklenen Android Pay’ın tam olarak ne zaman yaygınlaşacağı merak konusu olsa da Apple ile sıkı bir rekabet içerisinde olup, Android cihaz kullanıcılarına karşı sunulan büyük bir kolaylık olduğu tartışmasız olarak bilinen bir gerçektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir