Genel

Yandex haritalar yenilendi

Yandex sunduğu navigasyon hizmetleri ile giderek artan bir kullanım ağına sahip olmaktadır. Kullanıcılarına daha iyi hizmetler sunabilmek adına Yandex haritalar yenilendi. Android ve İos platformlarında bu yenilik kullanılabiliyor. Yeni güncellemesinde tasarım olarak ta yenilikler yapılmış olmakta ve uygulama çok daha hızlı bir hale gelmektedir. Ara yüz olarak basitleştirilen kullanımında fonksiyon butonlarının harita üzerinde çok daha az yer kapladığı söylenebilir. Hatta daha da ötesinde kullanıcının ekran görmek istemediği butonlarında kaldırılması özelliği bulunuyor. Bu sayede ekranlarda sadece harita kalıyor.

Yeni güncelleme içerisinde farklı ve kullanışlı yenilikler bulunuyor. Sesli arama özelliği yenilikler arasında yer alıyor hatta aranılan mekânların o anda açık olup olmadığını da anında görebilme imkânı verilmektedir. Bunun dışında aranılan mekânlarla ilgili panoramik görüntülerde harita üzerinde yer almakta ve gidiş mesafesi arasındaki trafik ayrıntıları yer aldığı gibi tahmini olarak varış adresine ne kadar sürede ulaşabileceğiniz de belirtilmektedir. Gelen teknoloji haberlerine göre kullanıcılar BİTaksi üzerinde isterlerse takside çağırabiliyor.

Aranılan favori mekânlar listelenebilmekte ve daha sonrasında pratik bir şekilde aynı mekâna ulaşım mümkün olabilmektedir. Uygulama silinip tekrar kurulduğunda dahi favori mekânlar silinmiyor. Yeni güncellemelerde rota oluşturmakta çok pratik bir hale getirilmiş durumdadır. Varış mekanı seçildikten sonra kullanıcılar istedikleri yere gitmek için en kısa yolu tercih edebiliyor. Yapılan teknoloji incelemelerinde çok pratik özellikleri bulunan Yandex haritaların pek çok kullanıcısı tarafından beğenildiğini göstermektedir. Sağlanan kolaylıklar arasında rota üzerinde ilerlerken bir sonraki adıma ulaşıldığında yine panoramik görüntüler karşımıza gelmekte ve varış adresine bulunulan noktadan gidilebilecek en kısa yollar belirtilmektedir. Kullanıcılar ekran üzerinden butonların kaldırılması özelliklerini beğeneceği düşünülmekte ve sağlanan kolaylıklar ile İstanbul trafiği sorun olmaktan çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir